Martin iskolai fogalmazása

Martin vagyok, és múlt héten volt a tizedik szülinapom. Nagyon jó volt, volt torta is. Ez azért nagyon jó, mert most már a boltban mindig csak egy csokit választhatunk a kicsiből, mert Anyu azt mondja, minden rohadt drága, de a tortából még Apu is annyit ehetett, hogy majdnem kipukkadt. Mi meg úgy nevettünk rajta, hogy nagyon.

Sajnos Lego-t nem kaptam, mert Apu azt mondta, hogy azt kaptam karácsonyra, most a síelős alsóruhának több haszna van, mert azt a nadrág meg a pulóver alá fel lehet venni. Ábel, az öcsém is kapott, pedig neki nincs is szülinapja.

A cicanadrág szerintem égő, hisztiztem is egy kicsit, amitől Apu ideges lett, de tényleg jó meleg, és most az iskolában sem fázom, meg még mindig nem annyira gyík, mint Kristóf ujj nélküli kesztyűje, amit a nagyijától kapott. Meg otthon is föl kell venni, mert múlt héten azt mondta Apu, hogy vagy melegen öltözünk, vagy közös szobánk lesz az öcsémmel. Inkább felveszem, meg teszek plédet a paplanra, mert nem akarok egy szobát Ábellel, mert mindig széthagy mindent, meg piszkál.

Ez volt a múlt héten. A jövő hét már nem lesz ennyire jó, mert nem lesz szülinapom.

/Martin kitalált személy, és az általa leírtak bármely hasonlósága a magyar valósággal pusztán a véletlen műve./

Zsuzsa Györfi