Más országban ezért börtön járna Zsolti! – De ami késik nem múlik!

“Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója kedden eladott 200 millió forintnyi MOL-részvényt.”

Eddig a hír. Nem is lenne ezzel semmi probléma, hiszen a tőzsde pontosan arról szól, hogy adják-veszik a cégek papírjait.

A baj csak az, hogy ezt nem pénteken ütötte nyélbe, hanem másfél nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az üzemanyagárakat, aminek egyenes következménye,hogy a cég paprjai veszítenek az értékükből. Így a kisbefektetők buknak. De a vezérigazgató nem!

Azt senki nem hiheti komolyan, hogy ő erről nem tudott. Ezt nevezik a pénzügyi körökben bennfentes kereskedésnek, s ez az amit nagyon, de nagyon szigorúan büntetnek – bárhol a világon. Csak nálunk nem. Egy kólába fogadok, hogy ebből sem lesz semmi baja, miként a Sanader féle vesztegetésből.

Azt immár evidenciaként kell elfogadnunk, hogy aki Orbán barátja, az a törvények felett áll?

Somogyi Zsanett 

Közlemény
A 480 Ft/L-ben maximalizált üzemanyagárat az autósok joggal üdvözölhetik, de ez a szabályozás csődbe fogja vinni a kisebb hazai kutakat, kisebb hazai kúthálózatokat, akiket az üzemanyag szakma „fehér kutaknak” nevez. A fehér kutak jellemzően családi vállalkozások igen alacsony árakon, 1-2% árréssel dolgoztak eddig is, ezzel fékezve az árak elszabadulását, és nem rendelkeznek olyan tartalékokkal és más régiókban működtetett üzletekkel, amelyeknek köszönhetően át tudnák vészelni az egyenlőre 3 hónapra meghirdetett hazai, rögzített áras időszakot, így csődbe mehetnek. Ez az intézkedés 1000 fehér kútnak az ország benzinkútjainak a felét és azok kb 5-10.000 alkalmazottjának megélhetését, egzisztenciáját teszi tönkre, és oly módon fogja újra felosztani a piacot ahol a fehér kutak kiszorulnak, és ezzel az intézkedés a multik térnyerését segíti. A most meghirdetett ár-befagyasztás hosszú távon nem fogja az alacsonyabb üzemanyagárakat jelenteni a vásárlók számára, ui. ha meggyengül az a töltőállomás szegmens (a fehér kutak) , amely eddig felvette a kesztyűt a multikkal szemben, akkor az árak könnyebben elszabadulhatnak a jövőben, a hatósági árazás pedig az üzemanyag piacon nem alkalmazható gyakran vagy folyamatosan. A magas üzemanyagárak egyik oka a magas adótartalom is, aminek párhuzamos mérséklésére a Kormányzati intézkedés nem tért ki, csak az üzemanyag forgalmazókkal fizetteti meg az árbefagyasztás költségeit, egy olyan termék esetében amit a világpiacon lehet beszerezni, a világpiaci jegyzésárakhoz igazodó árakon, így november 15 után előfordulhat, hogy a beszerzési ár alatt kellene az üzemanyagot értékesíteni a forgalmazónak, amihez semmilyen kompenzációra nem számíthat. Ez a szabályozás sérti a kisebb hazai üzemanyag forgalmazók érdekeit, és a multikat segíti.Felkérjük a kormányzatot,hogy vizsgálja felül döntését és találjunk áthidaló megoldást a piaci egyensúly helyreállítására.
Szerző. Juszt László.