Matolcsy György ma is porig alázta a kormányt!

A jegybank elnöke „A 4T-modell” címmel írt javaslatot, amely szerinte elősegítené az ország felemelkedését.

növekedés.hu-n jelent meg Matolcsy György legfrissebb javaslata, „A 4T-modell” címmel.

A jegybank elnök szerint

 

„a tőke-technológia-tudás-tehetség négyesének (4T) jó kombinációja vagy ennek elmaradása áll a nemzetek felemelkedése vagy lemaradása mögött. Azok nyertek, akik e négy forrást becsülték, sokszorosították, összekapcsolták és megosztották, és azok veszítettek, akik nem így működtek”.


Az első T a tehetség, amit Matolcsy szerint „mindenkinél kutatni kell”, azért mert „minden gyerek rendelkezik jó képességekkel valamiben”. Illetve „a tehetségek teljes érvényesítése érdekében új kormányzati felfogásra van szükség. Az indiai Jóga Minisztérium és az Emirátusok Boldogság Minisztériuma mintájára itthon Tehetség Minisztériumra lenne szükség”.

A második T a tudás. A jegybank elnök szerint „a tudás köztulajdonához teljes és ingyenes hozzáférést kell adni minden kicsi és nagyobb állampolgárnak” ezért, „új tudás-infrastruktúrát szükséges teremteni”.

A technológia a harmadik T, amelyet meg kell lovagolni a jegybank elnök szerint. Ennek többek között része a „mesterséges intelligencia bevonása az élet minden területén a mai hagyományos működés hatékonyságának ma még elképzelhetetlen, nagyságrendi javítására”.

A tőke jelképezi az utolsó T-t, ez alatt a jegybank elnök többek között azt érti, hogy

 

„minden vezető egyetem köré technológiai-innovációs parkokat érdemes építeni, amelyek a vállalkozások számára szükséges tehetséget, tudást, technológiát és tőkét együtt kínálják a befektetőnek”.

 

„Ha az elmúlt 500 év sikereinek kulcsa a pénzvagyon tőkévé alakítása volt, akkor a most induló korszak kulcsa a tehetség bevonása a tudás, a technológia és a tőke legjobb kombinációinak létrehozásába”

 

– zárja gondolatait Matolcsy György.