Matolcsy hihetetlen fényűzésben piheni ki a lopás fáradalmait!

0

Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. A jegybank szerint a történetet feltáró 24.hu-nak semmi köze ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont kérdésünkre elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet. Impozánsan néz ki a 470 négyzetméteres lakóterületet 100 négyzetméteres garázzsal megtoldó, öt hatalmas szobával rendelkező, csaknem 1300 négyzetméteres telken levő ház. Olyan tágas, hogy úgy is hirdették:

“a szülői lakosztály nagyobb mint más család egész lakása.”

A hirdetésben 430 millió forintért kínálták a luxusingatlant. Ezt vásárolta meg a Magyar Stratégiai Zrt. tavaly nyáron, szeptember közepén pedig ide tette át székhelyét is. A cég egyszemélyes tulajdonosa és vezérigazgatója Matolcsy György egyik fia, Matolcsy Ádám. Az adásvételhez hitelt kellett felvenni, a tulajdoni lap tanúsága szerint a kölcsönt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank nyújtotta, ennek a jelzálogjoga van bejegyezve 280 millió forint értékben. A 24.hu rákérdezett az MNB-nél, hogy Matolcsy György használja-e a fia cégének tulajdonában álló ingatlant. A jegybank válasza úgy szólt:

“az MNB elnökének ingatlanhasználatával és a lakhatásával kapcsolatos információk nem minősülnek közérdekű adatnak.”

Annyit azért hozzátettek, hogy:

„a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Stratégiai Zrt. között semmilyen szerződéses kapcsolat nem áll fenn.”

Matolcsy Ádám ugyanakkor kérdésünkre elismerte, hogy a szóban forgó ingatlan egy részét bérleti szerződés alapján az édesapja használja, amiért bérleti díjat fizet a cége számára. A díj összegét Matolcsy Ádám nem árulta el.

 

 

(24.hu)