Meddig védi még Orbán az igazságszolgáltatástól Farkas Flóriánt?

0

Rejtély, miképpen lehet, hogy Polt Péter ügyészsége futni hagyja “miniszter” Flórit, aki a szóbeszéd szerint igencsak sáros lehet a Híd a munka világába programra kapott uniós pénzek köddé válásában. A projekt olyannyira sikeres volt, hogy egyetlen roma ember sem jutott általa munkához, de -hivatalosan–több mint 1,5 milliárd eltűnt, mint szürke szamár a ködben. A mi Flórink ott díszeleg továbbra is a Fidesz frakcióban, nyomogatja amit éppen kell. / A valós számokat nem kötik az orrunkra./

Sok mindent lehet a delikvensről mondani, de nem kispályás játékosról van szó. Mondhatnak róla bármit, a magához való esze megvan, ha a saját zsebéről van szó. A hatvanegy éves politikus szép pályát futott be a roma közéletben, gyakorlatilag a rendszerváltás óta megkerülhetetlen figura. Számos tisztséget töltött be, valódi karrierje akkor indult be, amikor sorsát a Fideszhez, közelebbről Orbán Viktorhoz kötötte. A Lungo Drom 2002-től a Fidesz egyik segédcsapata, Farkas is akkor jutott be narancssárga színekben a parlamentbe. Valószínűleg hozhatta eltartóinak azt, amit elvártak tőle -értsd. roma szavazók–, mert 2010-től elkezdte halmozni a funkciókat. Egyéni képviselő -jelöltként “természetesen ” sohasem mérette meg magát, minden alkalommal a párt listájáról jutott a jól fizető parlamenti helyhez. Miközben pötyögtetem a klaviatúrát, erősen töröm a fejem azon, hogy eszembe jut e valamilyen emlékezetes parlamenti szereplése, megszólalása. Hiba biztosan az én készülékemben van, mert semmi maradandóra nem emlékszem. Elvolt a tornyos házban, mint a befőtt. Viszont a kapcsolatrendszerét jól használta, ehhez pénz és paripa is a rendelkezésére állt. A városi legendák szerint a területi roma vezetők a tenyeréből ettek, ezért hűséggel és a kellő számú szavazatok biztosításával fizettek.

A második Orbán kormány hatalomra kerülése óta betöltött funkcióinak a felsorolására nem vállalkozom. Két tisztsége fontos a mondanivalóm szempontjából. Több évig volt az Országos Roma Önkormányzat elnöke, illetve / egyszerűsítve/ romaügyi miniszterelnöki biztos is volt 2018-előtt.

Volt miniszterelnöki biztosként -feladatköre a kormány honlapján található –rejtély, hogy valójában milyen tevékenységet végzett, a havi közel egymillióért, és járt neki pár fős titkárság is. Ha bárki a kedves olvasók közül tudja,hálás lennék az információért. Egyet biztosan tudok, hogy az ESZOSZ ügyben érintett, döntően roma munkavállalók ügyében egyszer sem szólalt meg, tudomásom szerint egyetlen becsapott, átvert roma embernek nem nyújtott segítő kezet. Mivel több ezer család volt komoly bajban, ez azért valamit jelez a számomra. Egyetlen kezdeményezéséről sem hallottam, olvastam amelyet a nehéz körülmények között élő, kilátástalan helyzetű romák érdekében a személyéhez lehetne kötni.Talán nem haragszanak meg a roma olvasók, de finomabban nem tudom megfogalmazni: véleményem szerint a Fidesz “díszcigánya “szerepét osztották rá, ezért hűségesen szolgálta a kormánypártot, de a sajátjaiért egy szalmaszálat sem tett odébb.A romák életkörülményei, társadalmi elfogadottsága az elmúlt közel kilenc évben egy fikarcnyit sem javult, sőt… Szeretném, ha tévednék.

Munkásságát? botrányok, tisztázatlan, máig homályos ügyek kísérték. Az utóbbi években a legnagyobb vihart az “Híd a munka világa” program körüli -a nevéhez is köthető -mutyi gyanús esetek kavarták. Az EU-s forrásból finanszírozott projekt célja munkahely teremtés volt, alacsony képzettségű, hátrányos helyzetű romák számára. Hogyan sáfárkodtak a pénzzel ,talán egyszer megtudjuk. Egy biztos, egyetlen új munkahely sem jött létre, viszont eltapsoltak úgy 1.6 milliárd forintot. A sajtóban megjelent hírek erősen korrupciógyanús pénzköltésről szóltak. A köddé vált több mint másfél milliárd ügyében született feljelentések alapján, a NAV , 2015 év eleje óta–többb mint négy éve– ” nyomoz “(jó munkához idő kell) költségvetési csalás alapos gyanúja miatt. A hatóságok valami rejtélyes okból eddig nem kérték a parlamenttől Farkas Flórián kiadatását, így egyre nagyobb a valószínűsége, hogy ezt is megússza. Azért több mint elgondolkodtató, milyen komoly nyomozás folyhat az ügyben, hiszen minden jel arra mutat, egyetlen cél, hogy a szociális szövetkezet volt elnökét, azaz Farkas Flóriánt tisztára mossák.. Időközben a foglakoztatási szövetkezet 2017 elején feloszlatta magát. Amire ténylegesen létrehozták az alapítói, a jelek szerint teljesítette, sikerült magánosítani némi közpénzt. Legalábbis ez a látszat, és tudjuk, nem zörög a haraszt…..

A jelek szerint a miniszterelnök nem adott kilövési engedélyt a fideszes képviselőre, sőt a tavalyi parlamenti választások előtt úgy nyilatkozott, hogy ” A jövőben a személyes szándékom az, hogy Farkas Flóriánnal szeretném folytatni az együttműködést…” A választás után Orbán részben ejtette Flórit, de továbbra is ott díszeleg a Fidesz frakcióban. Havi jóval több mint milliót keres, ezért nulla teljesítményt várnak tőle.

Úgy látszik kizárt, hogy a legfőbb ügyész ebben a választási ciklusban–de az önkormányzati választásokig bizonyosan– kérje az országgyűlési képviselői mentelmi jogának a felfüggesztését. Röhöghet a markába, élhet tovább mint Marci Hevesen.

Az idő már régen eljárt Farkas Flórián felett, a roma társadalom többsége nem tekinti vezetőjének, sokukat taszítja mindaz, amit Farkas neve jelent a közéletben. Személye szavazatot nem hoz, hanem vesz. Ezért hajlandók szemet hunyni minden disznósága felett, elvégre lehet, hogy sáros, lehet,hogy piszkos a keze, de a “mi kutyánk kölyke”.

Forrás:

Magyarország nem Orbán Viktor hűbérbirtoka