Medvegyev szerint a NATO egy rákos daganat!

A volt orosz elnök szerint a NATO egy rákos daganat, a Nyugat el akarja pusztítani Oroszországot

ÉLŐ

2022. augusztus 08. – 08:16

frissítve

A volt orosz elnök szerint a NATO egy rákos daganat, a Nyugat el akarja pusztítani Oroszországot
Ukrán férfi egy lebombázott gyár helyén – Fotó: Sergey Bobok / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Cikkünk folyamatosan frissül!

Minden fontos információ a háborúról egy helyen.
Percről percre közvetítések, helyszíni tudósítások, összefoglalók.

Tovább

Medvegyev interjút adott az orosz hírügynökségnek. A nyugatellenes retorikájú interjút a 2008-as, Grúzia elleni orosz támadás évfordulójára időzítették. A grúziai háborúra Medvegyev elnöksége alatt került sor. A hétfő reggel közölt interjúban Medvegyev azt mondta:

  • Az Egyesült Államok bűnös politikáját agresszívan folytatják Ukrajnában, a függetlenségét végleg elvesztett Európai Unió aktív támogatásával.
  • A cél ugyanaz – elpusztítani Oroszország. Innen ered a Nyugat által kezdeményezett rendkívül agresszív, oroszgyűlölő geopolitikai folyamat. Az orosz válasz kemény, de alaposan átgondolt.
  • Ha lehetőség adódik a probléma békés, tárgyalásos megoldására, akkor ezt meg kell lépni. De ha nincs már kiút, akkor erővel kell reagálni. Sajnos mind Grúziában, mind Ukrajnában az országok vezetése nem hagyott más választást Oroszországnak, megszakítva a konfliktusok politikai rendezésének folyamatát. Mi ezért szándékosan a katonai beavatkozás mellett döntöttünk.
  • A NATO-t Oroszország határai mentén való könyörtelen terjeszkedési vágya, mint egy rákos daganat, globális problémává vált, ami minden értelmes embert megbetegít.

(Guardian)