Meg akarták erőszakolni a Jobbik alelnökének élettársát

A Jobbik egy múlt év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a pártvezetés (Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő) megpróbálta eltussolni – írja a Telex a Bors cikke alapján.

Szilágyi György a Telexnek elmondta, valóban megtörtént az eset, és a párton belüli vizsgálat csak alig több mint egy héttel ezelőtt indult el, miután a sértett az etikai bizottsághoz fordult. Jakab Péter, a Jobbik pártelnöke Facebookon reagált a sajtóhírekre, szerinte a „Fidesz-média” a párt hétvégi tisztújítására időzítette a cikket.
Jakab hozzátette még, hogy „hazudnak”, és hogy megteszi a jogi lépéseket.

A Jobbik hivatalos közleményében is azt írják, hogy „habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik a tisztújításra időzítve”, hozzátéve, hogy „a cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette”.

Utóbbi alapján a Jobbik a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadja, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet.

A Borsban megjelent cikk szerint a pártrendezvényre Szilágyi Györgyöt nem, csak az élettársát hívták meg, akit a meg nem nevezett tettes felcsalt egy szobába és megpróbálta megerőszakolni, de a nő segélykiáltásái miatt végül valaki közbelépett.

A cikk szerint Jakab Péter csak később szerzett tudomást az esetről, aztán pedig nem volt hajlandó vizsgálatot indítani.

Ezt tagadja Jakab és a Jobbik is.

Szilágyi György a Telexnek megerősítette, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent.

Elmondta, hogy jó ideig nem indult belső vizsgálat a pártban, hiába kezdeményezte azt magánbeszélgetésekben, emiatt fordult a sértett végül a párt etikai bizottságához.

Ez 10 nappal ezelőtt történt meg, a rendőrségi feljelentés pedig május 3-án.