Még ennél is sokkal drágábban, de lesz WC-papír!

Lesz elegendő higiéniai papírtermék az alapanyag és az energiaköltség jelentős drágulása ellenére is, azonban nem elkerülhető ezek részleges áthárítása a fogyasztókra – mondta a Portfolio érdeklődésére Vajda Attila. A Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy Magyarország éves szükséglete 90 ezer tonna a higiéniai papírtermékekből (toalettpapír, papír zsebkendő, háztartási papírtörlő), a Vajda-Papír csoport éves kapacitása pedig 140 ezer tonna. A vállalat a kihívások ellenére tudja títeni a tervet.

A Vajda-Papír által gyártott termékek fő alapanyaga elérhető a nemzetközi piacon, ahol a cellulóz ára tavaly év eleje óta több, mint a duplájára emelkedett. Habár ellátási probléma nem fenyeget, mégsem várható középtávon csökkenés a cellulóz árában – mondta portálunknak Vajda Attila, aki rávilágított, hogy a műanyagok visszaszorítását ösztönző környezetvédelmi intézkedések nyomán jelentősen nőtt a papírfelhasználás minden kategóriában, így a cellulóznál is.

Forrás és folytatás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220701/meg-dragabban-de-lesz-wc-papir-553583?fbclid=IwAR0C-BGhuZ-kVNaV4V7zOcB5JVpfsRJt46kn–1lxR0ys6nyJJS05pIFerw