Meg merték lépni…MEGINDULT A HENGER A DIÁKOK ELLEN!

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva.

2022-ben ezeket el kell távolítani ezek nem emberek ezek maguk a gonoszok!

Szabad ország szabad egyetem!
A Szeretlek Egerszeg csapata kiáll az SZFE diákjai mellett.
Tartsatok ki gyerekek és ne hagyjátok magatokat. A Fidesz maga a korrupció és az új kommunizmus egybe gyúrva egy kis nem és fajgyűlölettel megszórva!
Ilyen országban akarunk élni?

Ahogy sejteni lehetett, a félév érvénytelenítéséhez kormány járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozott rendeletét használta fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem új fenntartója.

” A továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn ”

– jelentette ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója, a Vidnyánszky Attila által vezetett, az egyetem polgársága által illegitimnek tartott alapítvány kuratóriuma.

Az egyetem honlapján pénteken késő este megjelent közlemény a kormány szerda éjszaka megjelent rendeletére hivatkozik.

Ez, az 522/2020. (XI. 25.) számú, a járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozva elfogadott rendelet úgy fogalmaz: „közegészségügyi, közbiztonsági okból, természeti csapás vagy a tanév rendjét és a hallgatói jogok érvényesülését közvetlenül fenyegető, elháríthatatlan helyzet esetén a fenntartó – az Oktatási Hivatal tájékoztatása mellett – megállapíthatja, hogy a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei nem állnak fenn vagy nem biztosíthatóak, illetve azok nem ellenőrizhetőek általa”. Más egyetem esetében azonban nem merült fel hasonló probléma, de persze az SZFE-n sem járványügyi helyzetről, hanem az egyetemi polgárság tanévkezdet óta tartó tiltakozásáról van szó.

A kuratórium a közleményben kijelenti: az SZFE-n az oktatási tevékenység csak 2021. február 1. után folytatható, és erről „a fenntartó tájékoztatja az Oktatási Hivatalt”.

A hallgatók már a mostani közlemény előtt, sejtve, hogy mi fog történni, már csütörtökön reagáltak. Azt írták: „intézményükben nem áll fenn sem közegészségügyi-, sem közbiztonsági ok, sem természeti csapás, mely ellehetetlenítené a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítését. A tanév rendjét és a hallgatói jogok érvényesülését közvetlenül éppen a tanulmányi félév felfüggesztése, közvetve pedig az alapítványi átállás módja fenyegeti – ezen veszélyeket elháríthatónak találjuk, amennyiben az Innovációs- és Technológiai Minisztérium, az alapítói jogok törvényes gyakorlója, az ellenérdekű fenntartóval szemben fellép.”

Az oktatási ombudsman a közlemény előtt néhány órával jelentette ki: szerinte jogsértő, hogy az SZFE hallgatóit a tanév felfüggesztésével fenyegetik. Aáry-Tamás Lajos vizsgálata szerint az egyetem polgársága igazolta, hogy az oktatás az intézmény falain belül rendben zajlik, így a fenntartónak semmilyen alapja nincsen a tanév akadályoztatására.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook