MÉG NEM AFRIKA, DE MÁR NEM EURÓPA: KOMOLY VÁLSÁGBAN VAN NÓGRÁD MEGYE

0

“Nógrád megye olyan, mintha kiközösítettük volna” címmel jelent meg elemzés megyénk helyzetéről az egyik országos lap gazdasági rovatában. A helyzet elszomorító.

A rendszerváltás óta kb. ötödével csökkent a népesség, a várható élettartam itt a legalacsonyabb, a keresetek meg se közelítik az egy órányira lévő fővárosiakat.

Nógrád az egyetlen magyar megye, ahol a gazdasági teljesítmény nem éri el az országos átlag felét. Európai szinten pedig a legszegényebb, legelmaradottabb bulgáriai térséggel van egy szinten. Jellemzően már az uniós országok egykori tengerentúli gyarmatai is előrébb tartanak.

A földesúri jómódban élő nógrádi fideszes parlamenti képviselőket láthatóan nem érdekli, hogy mi lesz a megyével.

Becsó Zsolt és Becsó Károly tevékenysége kimerül abban, hogy falunapról falunapra járnak, fotózkodnak az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések mellett és építik a saját vállalkozásaikat.

Közben pedig folyamatosan sértegetik, fizetett aktivistáikon keresztül méltatlanul, gyakran aljas módon személyeskedve támadják azokat a településvezetőket és támogatóikat, akiknek vannak terveik és számokban mérhető eredményei.

A Becsó fivérek tavaly azzal kampányoltak, hogy kormánypárti képviselőként jól tudnak lobbizni a megye érdekében.

Az ilyen elemzések viszont pontosan mutatják, hogy mire képesek ők valójában.

Tarjáni Fészek/facebook