Megalázott az állam egy segítséget kérő asszonyt!

Ez Orbán Viktor és kormányának kereszténysége.

A nehéz helyzetben lévő idős asszony az államtól kért segítséget, de azt amit kapott, álmában sem gondolta volna, hogy megtörténhet. 

Másfél hónappal ezelőtt, mikor rohamosan emelkedni kezdtek az árak, a 73 éves fóti nő segélyért fordult az államhoz,

AZONBAN VÉGÜL MINDÖSSZE 50 FORINTOT KÜLDTEK KI NEKI!

A Magyar Államkincstár és a nyugdíjszakértő is azon az állásponton van, hogy ez hivatalosan meg se történhetett volna, azonban a nő példája is azt mutatja, hogy valami nagyon nincs rendben a rendszerrel.

“EZ ANNYIRA MEGALÁZÓ. EZEN MÁR CSAK NEVETNI LEHET. JOBB LETT VOLNA, HA NEM KÜLDENEK SEMMIT”

– mondta az ATV híradójának az idős nő az 50 forintos segéllyel kapcsolatban.

A nőnek évekkel ezelőtt elhunyt a férje, így az özvegyi nyugdíjával együtt havi 91 ezer forintot kap. A járvány kitörése előtt egy bevásárlóközpontban vállalt takarítást, most pedig éjszakánként dolgozik egy irodaházban, hogy meg tudjon élni.

A híradónak azt mondta, hogy szerencsés, mert nem drágák a gyógyszerei, így azokat ki tudja rendszeresen váltani, valamint annak is örül, hogy még van ereje eljárni dolgozni.

A Magyar Államkincstár értetlenül áll az eset előtt, mivel szerintük az egyszeri segély minimum összege 15 ezer forint, így a nyugdíjas hölgy nem kaphatott volna ilyen megalázóan alacsony összeget. Azt javasolják továbbá, hogy forduljon ahhoz a szervhez, amelyhez korábban a kérelmét is benyújtotta.

Farkas András, nyugdíjszakértő sem érti a kialakult helyzetet, mivel szerinte a nő nem kapott megfelelő tájékoztatást arról, hogy pontosan milyen jogcímen kapja a neki megítélt 50 forintot.

A Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke szerint jelenleg nagyjából 700 ezer idős ember él a nyugdíjas létminimum alatt, azaz ennyien kapnak 80 ezer forintnál kevesebbet havonta.