Megalázta a Fidesz Nagy Ervin színművészt

0

Színháztörvény: fideszes össztűz zúdult Nagy Ervinre
Kiverte a biztosítékot a színész “pöcegödrös” nyilatkozata.

Valakinek jobban áll, ha tanult szöveget mond.

Így reagált Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón Nagy Ervin, a Katona József Színház színésze nyilatkozatára, aki pöcegödörszerű képződményként írta le a mai politikai életet és – a napokban elfogadott színháztörvényre utalva – öngyilkosságnak nevezte a kultúra ellen indított kormányzati támadást.

Gulyás ezzel nem igazán ért egyet: cáfolta, hogy a teljes művészvilágot magára haragította volna a kormány. Más fideszes politikusok is kikeltek Nagy Ervin ellen. Halász János – akit az ATV idézett – azt mondta: Nagy Ervin megmutatta igazi arcát, és ezzel a monológgal mindent képviselt, csak nem a kultúrát.

Dömötör Csaba pedig Facebook-oldalán azt írta, “Nagy Ervin a kultúra védelmére hivatkozva képződményezik, pöcegödrözik és mocsoládézik”, ami szerinte nem kultúra, és nem is kreativitás, hanem szimpla útszéli stílus. “Ezt az ellenzéki provokátoroktól megszoktuk, de a művészektől nem ezt reméljük, bármit is gondoljanak az ország dolgairól” – írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.