Megalázva! – Juszt László egyszerre küldte padlóra Kocsist és Szijjártót

Juszt László, Orbán és a Fidesz egyik legrettegettebb ellenlábasa újra aktiválta magát, azzal a nem titkolt céllal, hogy így segítse Dobrev Klára és az árnyékkormány munkáját. Visszatérésének az elvakult narancsszívű szavazókon kívül mindenki örül, hiszen ha valaki, akkor ő nem fél az igazság kikürtölésétől.

Juszt tegnap egy tényfeltárást végzett:

Nemzeti konzultációt rendeznek Orbánék a szankciókról. Eddig 7 szankcióról volt szavazás az Unióban.

1. csomag: 2022. február 23. Az orosz Állami Duma összes tagját (351 fő) kitiltják az EU területéről, vagyoni eszközeiket befagyasztják. Importtilalom a donyecki és luhanszki termékekre, kereskedelmi, beruházási és exportkorlátozások.

Magyarország megszavazta.

2. csomag: 2022. február 25. Az oroszországi lakóhellyel rendelkező személyektől származó, bizonyos értékeket meghaladó bankbetétek elfogadásának megtiltása. Olajfinomítással kapcsolatos termékek és technológiák eladási tilalma Oroszország felé. Légi járművek és alkatrészeik eladási tilalma orosz légitársaságok felé.

Magyarország megszavazta. Donald Tusk volt Európai Tanács-elnök szerint a magyarok a szankciók felpuhítását szerették volna. A magyar külügy ezt cáfolta.

3. csomag: 2022. február 28. Az összes orosz fuvarozó kitiltása az EU-s légtérből, repülőterekről. Orosz bankok levágása a SWIFT-rendszerről. A Russia Today médiavállalat és Szputnyik hírügynökség sugárzásának megtiltása az EU-ban. Stb.

Magyarország megszavazta.

4. csomag: 2022. március 15. Az orosz energiaágazatba való új (EU-s hátterű) beruházások megtiltása. Kereskedelmi korlátozás: vas, acél, egyes luxuscikkek. Stb.

Magyarország megszavazta.

5. csomag: 2022. április 8. A szén és egyéb szilárd tüzelőanyagok Unióba való behozatalának tilalma. Valamennyi orosz és belarusz közúti fuvarozási vállalkozásra vonatkozó tilalom.

Magyarország megszavazta.

6. csomag: 2022. június 3. A szankciókat ki kell vetni az Oroszországból a tagállamokba szállított nyersolajra és kőolajtermékekre is.

Magyarország megszavazta. Pusztán Kirill patriárkát vetette le a kitiltottak listájáról.

7. csomag: 2022. július 21. Az Oroszországból származó arany behozatali tilalma.

A csomagot Magyarország megszavazta.

Ezek tények! És mit mond a papagáj kommandó?

Szijjártó: “Számunkra elfogadhatatlan minden olyan szankció, amely az energiaellátásunkat veszélyeztetné”

Kocsis: “A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról.”

És ha történetesen az derül ki, hogy a nép egységesen a szankciók ellen van, akkor – a kormány a 7 téves döntése miatt – lemond?

Megalázva! – Juszt László egyszerre küldte padlóra Kocsist és Szijjártót