Megkongatták a vészharangot: bezárhatnak az iskolák az energiaárak miatt

Nehéz időszak jöhet a diákok számára is, ugyanis a koronavírus-járvány miatt a magas energiaárak is fenyegetik a jelenléti oktatást. Könnyen megeshet, hogy a következő tanévtől visszatér a digitális oktatás. 

“Ha az iskola ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges, az iskola igazgatójának jelzése alapján a köznevelésért felelős miniszter az érintett iskolában, feladatellátási helyen, évfolyamon vagy osztályban határozott időre tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelhet el” – olvasható a tanévkezdésről szóló rendeletben.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint a magas energiaárak és a gázkészlet elhasználása miatt is arra bezárásra kényszerülhetnek az iskolák, aminek a diákok számára negatív következményei is lennének, főleg az alsó tagozatban.

„Sok esetben nem is a tananyag elküldése, az online órák módja okozza a diákok és a pedagógusok számára a nehézséget, hanem a mindennapi élmények hiánya, amelyek nem feltétlenül a tananyaghoz kapcsolódnak. Az inspiráció, egymás segítése, maga a szocializálódás folyamata egy hosszabb távú áttérésnél a legnagyobb problémát jelenti” – idézte az elnököt az atv.hu.

https://naphire.hu/cikk/bezarhatnak-az-iskolak-energiaar