Megmondja a kormány kiket lehet meghívni

0

Eljött a diktatúrában az a pillanat amikor a kormány, illetve a külügyminisztérium megmondja milyen művészeket lehet meghívni az állami rendezvényekre a nagykövetségeken.

Közeledik a rendszerváltás évfordulója és számtalan megemlékezés várható a nagykövetségeken.
Ebből az alkalomból a külügyminisztérium listát adott ki, hogy melyik vendégművészt lehet meghívni az ünnepség alkalmával.

Forrásunk szerint annak ellenére is felháborodást keltett az összeállítás, hogy a kormány eddigi kultúrharcos hozzáálláshoz képest az több elemében kifejezetten sokszínű. Forrásunk, jelezve, hogy a külképviseletek eddig önállóan rendezhettek ilyen programokat, úgy fogalmazott: „egy valamire való nagykövetségek képesnek kell lennie arra, hogy megszervezzen egy megemlékezést és oda az országot megfelelően reprezentáló előadókat hívjon meg.” – Természetesen mi sem vagyunk hülyék, senki nem hívna meg kifejezetten kormánykritikus történészt, politológust. De ez a lista több szempontból nagyon egyoldalú. Ha már a rendszerváltásra emlékszünk: az abban aktív, máig élő történészek, politológusok közül például senki nem szerepel – mondta informátorunk. Maguk az érintettek minden bizonnyal tudtukon kívül kerültek a kiválasztottak közé.