Megnyílt a Kútvölgyi a koronavírus betegek számára

0

Pénteken megnyílt a Kútvölgyi karanténkórház, értesült az Index. Információink szerint a fertőzésgyanús emberek elkülönítésére kialakított szárnyba már emberek is érkeztek. Eddig a Dél-pesti Centrumkórházban volt a kijelölt karantén, de az új koronavírus gyanúja miatt elkülönítettek száma mostanra 79-re emelkedett.

A kőburkolatától megfosztott, évek óta félkészen álló Kútvölgyi Kórházat nemrég ürítették ki, hogy plusz kapacitásokat szabadítsanak fel, ha a megfigyelésre és elkülönítsére szoruló fertőzötteket el akarják helyezni.

Riportereinknek nemrég sikerült bejutni a felújítás alatt álló épületrészbe, amelyet rohamtempóban festettek ki, újítottak fel és alakítottak át. Az épületben infiormációink szerint több tucat embert tudnak elhelyezni nagyrészt kétágyas szobákban.

A kórtermekhez fürdőszoba is tartozik, a két hétre ott lakó emberek ingyen wifit használhatnak.

Mivel karanténról van szó, amelyet az ott lévőknek nem szabad elhagyniuk, arról is gondoskodtak, hogy a bent lakók tudjanak hol dohányozni.

A kétágyas szobákban való elkülönítés megfelel a protokolloknak, mondta kérdésünkre egy orvos.

Az úgynevezett kohorsz izoláció azt jelenti, hogy az igazoltan azonos kórokozóval fertőzött betegek lehetnek egy kórteremben, és az őket gondozó egészségügyi személyzet is csak velük foglalkozik, azaz ők a nem fertőzött betegek ápolásában nem vesznek részt.

A Kútvölgyi karanténban lehetőség lesz arra is, hogy a párok és családok együtt töltsék el a karantén idejét.