Megszólalt Pintér amit eddig titkolt a kormány, de most nyílvános lett!

0

Vége a hazudozásnak!

Nemzetgazdasági érdekre hivatkozva augusztus közepéig közel 18 ezer bevándorló kapott letelepedési, illetve tartózkodási engedélyt – árulta el Pintér Sándor belügyminiszter képviselői kérdésre válaszolva.

Tehát a titkolózás most napvilágot látott, de a hazudozás is most leleplezésre került.

Ők azok a főként orosz, kínai, távol-keleti és afrikai pénzes emberek és családtagjaik, akik a 300 ezer eurós letelepedési államkötvényt vásárlása révén jutottak az EU-n belüli szabad mozgáshoz jogosító papírokhoz. Több mint 6 ezer állampapírt hívtak le, majd 12 ezren pedig családtagként nyertek tartózkodási vagy letelepedési engedélyt.

– Nemzetbiztonsági okokból mindössze négy befektető kérelmét utasították el, továbbá kilenc családtag is hasonló okok miatt nem kapott letelepedési engedélyt – mondta Pintér Sándor.

Mint ismert, az ötéves futamidejű letelepedési államkötvényt egy közvetítő cég segítségével jegyezhetik a bevándorlók, akik a befektetésük névértékét öt év után visszakapják, a kamat és a zsíros közvetítő jutalék pedig a többnyire offshore-hátterű külföldi cégeknél landol, amelyeket az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke választhatott ki.

Eddig közel 1 milliárd euró (310 milliárd forint) folyt be ezekből a papírokból.

 

olkt.hu/blikk.hu