Megszűnt a narancssárga uralom, szétrobbant a centrális erőtér

0

A Fidesz-konrgresszus lesajnáló nagyképűsködése is megbosszulta magát, és Borkai Zsolt is eredményesen rántotta le a leplet az Orbán által kitermelt immorális, korrupt, züllött dzsentrirétegről, a NER-lovagokról.

Ezzel Orbán belföldi és külföldi imázsa is egycsapásra összeomlott. Vége annak a képnek, hogy itt valami ellenállhatatlan, zseniális

új rendszer született meg, amely a jövő záloga. Vége annak a hazug és álságos hivatkozásnak, hogy az illiberalizmus az ország kétharmadának támogatását élvezi, az alkotmányos jogállamra nincs igény, csak a hazug, vallásos mázzal leöntött tolvaj önkényuralmakra. Az a hazugság is megbukott, hogy a liberális demokráciák kora lejárt. Még a hamis látszathoz megtartott jogállami maradék is (miszerint Magyarországon demokrácia van) elég volt Orbán vereségéhez.

Ez azt jelenti, hogy egy valódi demokráciában, ahol egyenlőek és tisztességesek a feltételek, ahol van szabad sajtó, ahol nem tudják az embereket se megijeszteni, se megvásárolni, Orbánt úgy megverte volna

az ország népe, hogy mehetett volna sötétbe hokimeccset nézni. A vereségéhez hozzájárult az, hogy elbizakodottá vált nemcsak ő, hanem a vérszívó, élősködő bandája. Bedőltek saját maguknak, a hazug propagandájuknak. Elkényelmesedtek, elpofátlanodtak, és azt gondolták, mindent lehet.

A győzelem kulcsa Borkai kiválóan időzített színrelépése mellett, amellyel pontos és hű képet adott Orbán rendszeréről és képviselőiről. Ebben az ügyben még a sajtó is úgy viselkedett, ahogy a sajtónak viselkednie kell, mert nem érezték, hogy Borkai tabu lenne. Orbán, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és az egész romlott bagázs – Rogántól Szijjártón, Kósán át Gulyás Gergelyig – ügyei, hazugságai esetében a maradék sajtó semmiféle erőt, tartást, felháborodást nem mutat, hanem a köztörvényes bűncselekményeket is természetes jelenségként tálalja. Borkai esetében nem így volt, és ez máris elég volt. A nép meglátta a cseppben a tengert, és felismerte, hogy “nincs két Fidesz”.

Ez utóbbi jelszó is mutatja, hogy valami megváltozott a kommunikációban is. Karácsony Gergely levetkőzte a megszeppent kollaboráns szerepét, Orbán alázatos szolgájának gúnyáját, és érthetően, jól kommunikált. Nagyon sokat használt, hogy Tarlós nem húzódott vissza elegánsan, hanem megmutatta ostoba, értéktelen, ósdi önmagát. Látva őt, teljességgel érthetetlen, hogy egy ilyen ember ezekkel a képességekkel és mentalitással hogyan vezethette Budapestet. A kérdés költői, Orbán rendszerében a kontraszelektált figurák érvényesülnek, akik hajlandóak Orbán bábjai lenni.
Forrás és a cikk folytatása: Amerikai Népszava/https://nepszava.us/orban-hatalmas-veresege-az-onkormanyzati-valasztas/