Megtámadja a DK a levélszavazatok elfogadását

0

Közleményben jelentette be a Demokratikus Koalíció pénteken, hogy megtámadja az EP-választás során befutott, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélszavazatinak eredményét.

Mint írták, a Nemzeti Választási Bizottság csütörtöki ülésén elfogadta a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélszavazatainak eredményének megállapításáról szóló határozatot.

Az EP-választáson nagy meglepetésre négy mandátumot szerzett ellenzéki párt úgy látja, az NVB annak ellenére döntött így, hogy a rendszer teljesen áttekinthetetlen, ellenőrizhetetlen.

„Nem tudni, hogy akik választóként regisztrálva lettek, élnek-e egyáltalán, illetve regisztrálásukat ők maguk kérték-e. Ugyanígy ellenőrizhetetlen, hogy a regisztráltak maguk adták-e le szavazatukat, vagy helyettük mások. Ezen túl teljesen zavaros bizonyos határon túli magyar szervezetek szerepe a folyamatban. Ezért a Demokratikus Koalíció a határozat ellen felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Kúriához. A választási csalás a népakarat meghamisítása, ezért nem szabad elfogadni egyetlen ellenőrizetlen eredetű levélszavazatot sem!”

– zárul az Arató Gergely frakcióvezető-helyettes által szignózott közlemény.