“Megúszhatatlan Varga Judit és Rogán Antal azonnali távozása az Orbán-kormányból”

Varga Judit és Rogán Antal lemondását követeli Szabó Tímea a Völner-ügy miatt

Az elmúlt napokban a Fidesz parlamenti képviselője, Völner Pál uralja a hazai közbeszédet, akinek korrupciós ügyeiről egyre több dolog derül ki. Lapunk is megírta, hogy nyáron az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként Völner a minisztérium bejáratánál vett át hárommillió forint készpénzt  Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, míg a múlt hét végén az derült ki, hogy a végrehajtók elnöke egyetemi vizsgákat intézett Völner rokonának és Rogán Antal kabinetfőnökének is.

Mindkét ügyet érintette a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea, amikor arról írt a Facebookon szerda délután, hogy megúszhatatlan Varga Judit és Rogán Antal azonnali távozása az Orbán-kormányból.

? Lassan már nem telik el nap, hogy Orbán Viktor bűnszervezetében ne derülne fény újabb és újabb bűncselekményekre. A meglehetősen szerteágazó Völner-ügyben minisztériumi tisztségviselők piaci kofákat megszégyenítő módon, fényes nappal adtak-vettek diplomát és közbeszerzést, kútmély szatyraikban figyelmességi italokat rejtve az ügyintézésért járó milliók mellé. A 444.hu által közölt dokumentumokból jól látszik az is, hogy a legfelső szint tudtával és beleegyezésével zajlottak a seftelések – de ha mégsem, akkor minimum erkölcsi és politikai felelősség terheli az ügy minden érintettjét.
? Ha Orbán Viktor eddig azt gondolta, kreált világában disznóölőset játszva, sűrűn pálinkázva kivonhatja magát a Völner-ügyből, akkor téved. Miniszterelnököt alakítva ugyanis két döntést mindenképpen meg kell hoznia. Az egyik: Rogán Antal propagandaminiszternek haladéktalanul távoznia kell posztjáról kabinetfőnöke, Nagy Ádám ügyletei miatt. A másik: Varga Judit igazságügyi miniszternek haladéktalanul távoznia kell posztjáról helyettese, Völner Pál ügyletei miatt.
Ennek a korrupt, aljas világnak április 3-án vége lesz. Hisszük, hogy utána igazságos, szolidáris, zöld Magyarországot építhetünk.