Megvan a vészforgatókönyv, Kreml elleni csapással előznék meg az atomháborút

A Newsweek terjedelmes cikket közölt arról, hogy mit is jelenthet az az amerikai vállalás, miszerint „határozottan” fognak fellépni abban az esetben, ha Vlagyimir Putyin nukleáris fegyvereket vetne be Ukrajnában.

Az amerikai lapnak több magas rangú katonai vezető is nyilatkozott erről, akik szerint több lépésről is tárgyalt a stratégiai vezetés.

Ezek egy részét már el is kezdték végrehajtani, a légierő és haditengerészet bizonyos egységeit például átcsoportosítják azért, hogy elrettentsék az oroszokat.

 

Orosz “Z” Tank – fotó. TASZSZ

 

Az elrettentés mellett több lehetséges forgatókönyvet is kidolgoztak azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megakadályozni az orosz atomfegyverek bevetését, ha megszületne is ilyen döntés.

 

Elképzelhető például, hogy konvencionális, nem nukleáris fegyvereket vetnének be az oroszok ellen (még akár az űrből is), különleges műveleti egységeket alkalmazhatnának, vagy kibertámadást indíthatnának.

 

EZEKNEK A CSAPÁSOKNAK A CÉLPONTJA PEDIG A KREML LENNE, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY LEFEJEZZÉK AZ OROSZ POLITIKAI-KATONAI VEZETÉST.

 

A Newsweek szerint a pontos részleteket mindezzel kapcsolatban az amerikai kormányzat nem hozta nyilvánosságra, és a Fehér Ház az ő megkeresésükre sem akart többet elárulni erről.