Megvan a kétharmad! – ennyien élnek Magyarországon máról holnapra

0

A magyar lakosság 63 százaléka nem tud annyi tartalékot összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei.

A magyar lakosság 63 százaléka nem tud annyi tartalékot összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei. A héten nyilvánosságra hozott Jó Állam Jelentés mellékleteként elkészített közvélemény-kutatás családok pénzügyi helyzetét felrajzoló fejezetét szemlézte a Népszava. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés adatai szerint, mindössze 1,2 százalék azok aránya, akik egy évnél hosszabb idő alatt sem roppannának össze, – tartalmazza a Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft. felmérése.
A családi pótlékot a válaszadók majdnem 60 százaléka kevesli, a családi adókedvezmény a megkérdezettek harmada számára puszta tévedés, a kismamák munkába való visszatérésének segítését több mint 43 százalék kevesli, úgy, hogy akiket nem érintenek ezek a támogatások, nagy százalékban nem válaszoltak. A segélyek összegét 63 százalék nem tartja megfelelőnek, nagyjából ennyien gondolják úgy, hogy még két keresetből sem lehet felnevelni Magyarországon 3 gyereket, több mint 73 százalék szerint igazságtalan a magyar nyugdíjrendszer.

A Fidesz közben közleményben reagált a közvéleménykutatásra, idézem:

“Szerintük folyamatosan nő a családok bevétele és egyre jobban él a magyar lakosság”.

– reagált a legnagyobb kormánypárt.

 

Véleményem.:  Milyen életszínvonalat? Örül ha eszik, meg ha beköszönt a téli hideg, nem fog megfagyni odakinn vagy a lakásában!