Meleg lesz Kövér László unokája? És akkor mi lesz? Mit mond majd?

0
Vajon az unokákra vágyó politikus belegondolt-e abba, hogy hány iskolás gyerek fogja megsínyleni a felelőtlen kijelentéseit? Az a szomorú, hogy valószínűleg igen.
A magyar házelnök tegnapi melegeket érintő  mondatainakszellemiségében szeretnék én is rávilágítani néhány egymással semmilyen relációban nem lévő, sőt kapcsolatba egyáltalán nem hozható jelenségre. Egy pár olyan fenomenonra, amelyeknek pusztán egymás mellett említésével magam is blaszfémiát követek el. Ezek a következők:
Kövér László és a tolerancia. Kövér László és a tisztesség. Kövér László és az államférfiság. Kövér László és a keresztény erkölcs. Kövér László és a jóindulat. Végül: Kövér László és a józan gondolkodás.
Azzal, hogy a második legfontosabb közjogi méltatlanság a pedofilokhoz hasonlította, és gyakorlatilag nem normálisnak nevezte a magukat a többségi társadalom tagjaival egyenrangúnak tartó melegeket, hűen példázta, hogy az elmúlt évtizedekben miért menekült annyi meleg, leszbikus és biszexuális fiatal jó esetben külföldre, rosszabb esetben a teljes elfojtásba, még rosszabb esetben pedig az öngyilkosságba. Ezek a gondolatok ugyanis nagyon sok magyar településen napi szinten megjelennek az utcán, az iskolában, a sportpályán, a kocsmában, és sok esetben a közös családi ebédnél is.
A homofóbia jelen van a magyar társadalomban, és még ha időnként látunk is jeleket a tolerancia, a másság elfogadásának térnyerésére, egy-egy ilyen szavazatszerző céllal bedobott, gyűlöletkeltő megjegyzés újra és újra képes megerősíteni a szexuális kisebbségekkel szembeni ellenérzéseket. Ez pedig nem a politikai ellenfeleken, hanem e kisebbségek tagjain fog lecsapódni a testi és lelki bántalmazások, végső soron egy normális társadalmi élet ellehetetlenítésének formájában. Vajon az unokákra vágyó Kövér László belegondolt abba, hogy hány iskolás gyerek fogja megsínyleni a felelőtlen kijelentéseit? Az a szomorú, hogy valószínűleg igen. Ki volt ez számítva, nem egy véletlen elszólásról van szó, hiszen azóta sem tiltakoznak a párttársai.
Mindezek után csak a Fidesztől sokat hallott mondatot idézném: „Emlékezzünk erre, amikor szavazunk!”
Tóth Tamás