Menjél falura…

Egy pillanatra felejtsük el a romantikát és nézzük, mi a valóság.
Hová ….
Ahol a legközelebbi gyermekorvos 70 kilométerre van, körzeti orvos nincs, de gyógyszertár sem….
Egyetlen kis boltban választék nem igazán van, csak elképesztően magas árak.
Az első város, ahol olcsóbban be lehet vásárolni, 35 kilométerre található, a 35 kilométert másfél óráig tart megtenni, annyira gyalázatos az út minősége, hogy egyébként szétesne a jármű.
De legalább a buszjegy jó drága és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy hogyan cipeli fel a buszra, illetve a megállótól hazáig valaki a karton tejet, mosóport, lisztet, cukrot, miegyebet.
Akinek van autója, az persze urizálhat, mert akkor jön-megy, amikor kedve tartja. Igaz ugyan, hogy a benzin sincs ingyen és 15 kilométerre van az első benzinkút, ezért 30 kilométerre való benzint máris eléget az ember a semmire..
Ha a gáz nincs , akkor mindenki fűt, amivel tud. Ez azzal jár, hogy télen meg lehet fulladni a füsttől. Ha a csatorna sincs kiépítve, akkor a szippantóskocsi jelenti a megoldást, nem kevés pénzért.Sok településen a vízdíj jóval magasabb, mint a fővárosban, az élelmiszer árak mindenhol magasabbak (nincs verseny, az egy kis bolt tulajdonosa bebumlizik a városba, megveszi, ami befér a kombiba ugyanazon az áron, mint bárki más, majd ráteszi a költségeit és a hasznát) és imádkozik, hogy előbb fogyjon el az olcsó parizer, minthogy megzöldülne.