Mennyi ideig húznánk egy huxit esetén?

No gondolkodjunk csak kicsit a HUXIT-ról !

Kétségtelen, hogy Angliának van saját ipara, és vannak felhalmozott élelmiszer készletei.

Magyarországnak mennyi saját terméke van? Mennyi ideig húznánk egy huxit esetén? Talán késő délutánig?

A szigetországban a logisztika topon van. Itthon meg a katonákat kell bevetni egy tájékoztatóhoz is… Szóval nálunk a logisztika csak egy távoli ismeretlen fogalom, ami valahol az univerzum vége és a fekete lyuk között található.

A tojás, a rizs, a szappan és a vécépapír is csak korlátozva kapható a brit Tesco áruházakban

Több alapvető élelmiszer és higiéniai árucikk forgalmazását korlátozni kell, hogy minden vásárló hozzájuthasson ahhoz, amit akar, közölte a Tesco. A korlátozás oka a koronavírus mutációja, amely miatt Nagy Britannia és az európai kontinens kapcsolata kérdésessé vált, jószerivel leállt a forgalom, és az áruszállítás is meglehetősen nagy károkat szenved el, főként, miután Franciaország vasárnap 48 órára lezárta a határait, mondván, az új vírusmutáció fenyegeti a francia polgárok egészségét.

Ugyanakkor a brit közhangulatot rontja, hogy a BBC beszámolója szerint a tojás, a rizs, a szappan és a vécépapír szerepel a korlátozási lista élén, ráadásul éppen karácsony előtt következett be ez a helyzet. A Tesco igyekszik nyugtatni a vásárlóit, hogy „a raktárakban bőségesen van áru”, de az ilyen bejelentések általában ellentétes hatást szoktak kiváltani. A hipermarketlánc már szeptemberben is bevezetett bizonyos vásárlási korlátozásokat, nehogy olyan pánikhullám alakuljon ki, mint márciusban, amikor megkezdődött a Covid–19-járvány Nagy-Britanniában.

A BBC cikkéből az is kiderül, hogy egy másik nagy áruházlánc, a Sainsbury is figyelmeztette vásárlóit arra: problémák lehetnek az áruellátással, mert a friss zöldség és gyümölcs jórésze Európából érkezik. A Sainsbury egyik vezetője úgy nyilatkozott a csatornának, hogy náluk egyelőre még nincs vásárlási korlátozás, ugyanakkor a kiskereskedelmi hálózatok szövetségének élelmiszer-ellátási osztályvezetője azt mondta: a karácsonyi rohamra számítva a boltok jól feltöltötték a készleteiket, tehát nagyobb problémák egyelőre nincsenek, de hosszútávon lehetnek gondok, ezért nincs alternatívája a kikötők újranyitásának.
Eközben a német Lufthansa szerdán friss gyümölcsöt és zöldséget szállít az Egyesült Királyságba, hogy segítse az áruházláncokat legyőzni a tengeri kikötők és a kamionos áruforgalom káoszát. A légitársaság 80 tonna élelmiszert szállít Frankfurtból a Doncaster Sheffield repülőtérre egy Boeing 777-es gépen.

A BBC arról is ír, hogy csaknem 3000 teherautó maradt elakadva Kentben annak ellenére, hogy Doverből elvileg újraindították a forgalmat a csatornán.

Forrás és bővebben:https://telex.hu/koronavirus/2020/12/23/a-tojas-a-rizs-a-szappan-es-a-vecepapir-is-csak-korlatozva-kaphato-a-brit-tesco-aruhazakban?fbclid=IwAR39BakXTOiokRXqB8Ua_6_PpYWB4VTDf_SpiZGjlNl8X7nZoughbP-3Xjc