Mert már vállalhatatlanná vált…Nem csak Rogánt cserélné Orbán

A Népszava például kérdéssel is fordult a miniszterelnökséghez, illetve a MOL-hoz, ám egyik helyről sem kapott választ. Ezt talán megerősítésnek is vehetjük, azaz valóban ott van az asztalon Rogán Antal leváltása a propagandaminiszteri posztról és kinevezése a MOL elnökének, valamint Szijjártó átigazolása Rogán helyére, míg a külgazdasági és külügyminiszteri posztra Novák Katalin a kiszemelt.

A Hírklikk azóta újabb információkhoz jutott; egyrészt megerősítették, hogy ugyan felmerült Orbán Viktorban, hogy Gulyás Gergelyt is lecseréli, és új személyt visz a kancellária élére, végül azonban ettől a tervétől elállt, ugyanakkor gyengülni látszanak Bártfai-Máger Andrea esélyei arra, hogy megőrizze tárca nélküli miniszteri posztját. Munkája ellen ugyan nem merült fel kifogás, de korábbi férje ügyei árnyékot vetnek rá is.

Az ex-férj, Balogh Sándor, akit költségvetési csalással és befolyásvásárlással gyanúsítanak, aki ellen immár az egész világra kiterjedő körözést adtak ki, és aki az elmúlt években még a kormány megbízható emberének számított, hisz ő vitte a 2017-e vizes világbajnokság ügyeit is. Egyébként pedig Balogh a gyanú szerint az államot százmilliókkal megkárosító céghálót működtet, legalább is így fogalmaz a G7 portál.

Más, megbízhatónak tűnő forrásból arról értesültünk, hogy Balogh tudhatott az ellene folyó eljárásról, illetve arról, hogy a bűnüldöző szervek megkapták az engedélyt az elfogására, mert gyorsan távozott Magyarországról – most már több, mint egy hónapja nincs hivatalos értesülés arról, hogy hol tartózkodik, a Hírklikk azonban úgy tudja, hogy Dubajban, ahol a kiadatási procedúra, ha elfogják egyáltalán, elhúzódhat akár egy évig is.

A férj, azaz Balogh Sándor ügyei feltehetően olyan hosszú árnyékot vetnek, amely kihatással lehet a hajdani feleségre is, azaz a kormány tagjára, Bártfai-Máger Andreára.

A kormány átalakításának első lépései elképzelhető, hogy még február elején megtörténnek; a miniszterelnök egyébként is sűrű hónap elé néz. A hét végén, mint ahogy erről beszámoltunk, Portugáliába utazik, hazajőve felkészül a parlament nyitányára (február 17.), ahol – szokás szerint – hosszabban értékeli a belpolitikai helyzetet, majd – talán – még ugyane hét végén megtartja évértékelő beszédét. (hirklikk.hu)

forrás