Mert nem vagyok fideszes…

0

2017. októberében a Nagykőrösi Humán Szolgáltató Központ intézményvezetője, majd hamarosan intézményvezető helyettese is felmondott.

 

Ezután az intézmény élére mivel mást nem találtak a Szolgáltató Központ vezetőjét nevezték ki ideiglenesen. 2018. január 15-én a Humán szolgáltató összes intézményéből összehívták a dolgozókat.

Ekkor a polgármester, az ideiglenes vezető és az önkormányzat szociális irodájának a vezetője bejelentette, hogy bár voltak sikeres pályázatok, de vidékit nem engednek be nagykőrösi intézmény vezetőjének. Ezért egy olyan személyt neveznek ki vezető helyettesnek, akit bár az állás interjúztató bizottság egybe hangzóan alkalmatlannak talált, de a felső-vezetők neki adnak bizalmat. (Ezt úgy 40 ember előtt mondták el). Ezután kiírták a vezető pozícióra a pályázatot. Több pályázat is beérkezett, de a képviselő testület mindet érvénytelenítette. Újabb pályázatot írtak ki, aminek az eredménye még ismeretlen. De a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény alapján (2) * A 25. § (2) bekezdés b) pontja szerinti áthelyezés esetén pályázat kiírása nélkül létesíthető közalkalmazotti jogviszony akkor is, ha egyébként a munkakör betöltéséhez pályázat kiírása kötelező.

Ezen túlmenően, a munkakör pályázat kiírása nélkül is betölthető a* olyan munkakör esetén, amely tekintetében – kilencven napon belül – már legalább két alkalommal eredménytelenül került sor pályázati felhívás kiírására.

Mióta ez a személy a vezető a humánszolgálatnál, azóta 4 szakmai vezető és 5 dolgozó mondott fel. Elmondta a vezető, hogy ő senkit nem küld el, de tud olyan helyzetet teremteni ami miatt el lehet menni.

Ennek a törvénynek köszönhetően nagy valószínűséggel a jelenlegi intézményvezető helyettest fogják kinevezni vezetőnek. Személy szerinti problémám.

Pénteken közölték a munkahelyemen, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésemet. Az intézményvezető helyettes közölte velem, hogy felső döntés miatt nem tud tovább foglalkoztatni. A munkámmal nincs probléma, azt egy néhány napja történt ellenőrzés igazolta.

Aki helyett felvettek az nem jön vissza. Van üres státusz is amire jelenleg is keresnek dolgozókat, tehát a gyesen lévő kolléga nő státusza mellet is tudnának alkalmazni.

Egy baj van, hogy nem vagyok fideszes? Kötelezően jelentkezni kellet pót tagnak a választásokra. Érdekes módon mindenki mehet esküt tenni, de én nem.

(Éva)