Mészáros. Féldisznó. Index. Mi a közös bennük?

0

Miután a Mátrai Erőmű dolgozói megkapták a fél sertésüket, a biztonságiak szóltak, hogy ne álljanak szóba az Indexszel

Miután a Mátrai Erőművet megszerezte, és a lányát megtették a felügyelőbizottság elnökének, húsvétra és pünkösdre való tekintettel Mészáros Lőrinc egy-egy fél disznót ajándékozott a dolgozóknak. Előre szóltak, hogy „a félsertés súlya megközelítőleg 45-50 kg, félbe vágva (negyedelve), 2 db élelmiszeripari zsákba csomagolva”.

Az Index elment a cég disznóosztására és a nőnapi ünnepségére is. Voltak, akik azt mondták, nagyon örültek az ajándéknak, de a fegyveres biztonsági őrök hamar figyelmeztetni kezdték a távozó dolgozókat, hogy ne álljanak szóba a riporterrel.

A nőnapi ünnepség után egy úr pedig azt mondta: nem szándékozik átvenni a fél sertést, mert szerinte az ajándékozásnak nem az a módja, „hogy adunk egy fél sertést, ami a sertéspestis miatt esetleg a nyakamon marad, és nem tudom értékesíteni, kihasználva a cégcsoportnak a lehetőségeit, és például a Mátrai Erőmű majd megvásárolja a fél sertést és a dolgozónak odaadja, miután természetesen az állam felé is kifizette a szükséges adórészt”. 

Forrás Index https://444.hu/2019/03/09/miutan-a-matrai-eromu-dolgozoi-megkaptak-a-fel-sertesuket-a-biztonsagiak-szoltak-hogy-ne-alljanak-szoba-az-indexszel