Mészáros lett az ország legnagyobb földesura (parasztja)

0

Bár a leggazdagabb magyar trónjáról még nem tudta Mészáros Lőrinc letaszítani Csányi Sándort, a G7.hu cikke szerint egy másik pozícióban már sikerült átvennie az első helyet, ugyanis már Mészáros Lőrinc az ország legnagyobb földesura. Ezt azután mondhatja el magáról Orbán Viktor barátja, hogy májusban lezárult a Talentis Agro Zrt.-ben tömörülő agrár- és élelmiszeripari cégeinek integrációja, ami után

A TALENTIS-CSOPORT MÁR 38 EZER HEKTÁRON GAZDÁLKODIK AZ ORSZÁGBAN.

Ezzel háromezer hektárral vert rá Csányi Sándor mezőgazdasági érdekeltségeire. Ez persze nem földtulajdonlást jelent, mert a földtörvény szabályozza, hogy magánemberek mennyi földet tulajdonolhatnak, cégek pedig csak bérelhetnek földet, azt viszont annyit, amennyit csak tudnak.

A portál szerint korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségei tudták megközelíteni Csányit, ha egybe számolták a cégeik által bérelt földeket, és Leisztinger Tamás, ha nem. Mészáros Lőrinc pár éve még nem volt igazán nagy szereplő a mezőgazdaságban, ahogy úgy általában a magyar gazdaságban sem, ma viszont itt már mindenkit sikerült megelőznie, ahogy várhatóan nem sokára a leggazdagabbak listáján is.

A Mészáros-féle Talentis 2018 nyarán még csak 13 ezer hektáron gazdálkodott, viszont itt landolt Simicska Lajos sok agrárcége, a bérelt földjeikkel együtt, miután a NER-t gyakorlatilag Orbánnak együtt felépítő, majd harcostársa ellen forduló Simicska végleg kapitulált. A veszprémi vállalkozóhoz tartozó Mezort több mint 17 ezer hektárt hozott a Talentisnek. Mészáros érdekeltsége ráadásul a mezők mellett erdőkben is igen gazdag, a cégcsoport 42 ezer hektáron folytat vadgazdálkodást. Mészáros egyre gyarapodó birodalmáról legutóbb a Hol a Pénz? podcast epizódjában beszélgettünk.

Forrás:http://thepost.hu/reszletekmobil.php?id=12429M%C3%A9sz%C3%A1ros&fbclid=IwAR3kSm0BsTVoNmp8r1CAA49LPj2wvcLJCNcB4qzmOOV6BcAdD0yiKDxlBYc