Mészáros Lőrinc: Nehéz évek jönnek, most kell a nagy tudás!

A saját alapítványa „konferenciáján” szónokolt a nemzet fideszes oligarcha Zuckerbergje.

„A HÁBORÚS HELYZET MIATT NEHÉZ ÉVEK KÖVETKEZNEK MAGYARORSZÁG, EURÓPA ÉS A VILÁG SZÁMÁRA, HISZEN GAZDASÁGI ÉS ENERGIAVÁLSÁG INDULT EL”

– magyarázta Magyarország leggazdagabb embere, a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc kedden Balatonalmádiban, a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján. Orbán Viktor strómanja arról is szólt, hogy szerinte a mostani időkben van szükség nagy tudásra, amellyel a hallgatók az egyetemeken tudnak felvérteződni!

A felsőoktatásban tanulók számára indított ösztöndíjrendszert a válság idején is fenntartják, a Mészáros Csoportnál bevezetett megszorítások nem fogják érinteni sem az ösztöndíjakat, sem a karitatív tevékenységeket.

Tervben volt az ösztöndíjemelés, de azt a következő tanévben biztosan nem tudják megoldani, középtávon azonban szeretnének rajta emelni – közölte az MTI hírében szerényen csak „nagyvállalkozónak” nevezett Orbán-stróman.

A Mészáros Alapítvány konferenciája az orosz-ukrán háború biztonságpolitikai, gazdasági és társadalmi következményeire fókuszál, a kétnapos rendezvényen mintegy 200 ösztöndíjas vesz részt.

Előadást tart többek között Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem stratégiai tanulmányok intézetének igazgatója, Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Az alapítványt 2016-ban hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy a Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Vál községben élő, ott állandó lakcímmel rendelkező, a felsőoktatásban tanulmányokat folytató diákokat ösztöndíjban részesítse.

A pályázat útján elnyerhető támogatás egyik feltétele, hogy az ösztöndíjban részesülő diákok évente egyszer részt vesznek az alapítvány által szervezett komplex programon.