Mészáros megint kisegítette Orbán vejét: 1,4 milliárdos hitelt adott Tiborcz István cégének

A BDPST Zrt. alá tartozó Tusculanum Hegyvidék Kft. 1,4 milliárd forint hitelt vett fel az MKB Banktól – írja a 24.hu a hvg.hu információi alapján.

A hírek szerint a Tusculanum egy lifestyle sportklubot épít a budai Hegyvidéken a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén, az ingatlant a piarista rendtől vette.

Az új létesítmény a jövő év elején nyílik meg a Botaniq nevű ernyőmárka alatt – így hívják a Tiborcz-féle turai kastélyszállót is.

Korábban már volt szó arról, hogy bár a kormányfő vejének papíron nincs olyan érdekeltsége, amelybe ömlenének az állami források, mégsem apad ki soha a kasszája.

Ez alapján feltűnő, hogy az üzletember majd’ mindig a legnagyobb magyar közpénz-felhasználókba botlik a piacon: vagy tőlük vesz, vagy nekik értékesít épületeket, esetleg épp együtt hasznosítanak egy-egy palotát.

A hírek szerint Tiborcz legjelentősebb partnere Mészáros Lőrinc, aki amellett, hogy szállodákat ad át neki, bankjai révén kölcsönökkel is elhalmozza: a 60 milliárd forintos adósságállományának 92 százaléka „felcsúti” hitelekből áll.

A Tusculanumot 2020 június végén alapította a miniszterelnök veje.

Tevékenységi körei alapján az ingatlanpiacon működik, fő tevékenységként a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését jelölték meg, ugyanakkor bejegyezték még a sportlétesítmény-működtetést vagy éppen a konferencia-szervezést is.