Metropol: Ismét fehér cápa marcangolt szét egy fűrdőzőt

Egy fehér cápa áldozata lett egy 39 éves nő, aki a dél-afrikai Plettenberg-öbölben úszkált, amikor megtámadta őt a tengeri ragadozó.

A helyiek egy nő kiabálására lettek figyelmesek, akit egy nagy fehér cápa támadt meg, amikor megmártózott a tengerben a dél-afrikai Plettenberg-öbölben található Central Beachnél.

A 39 éves nő egy kicsit messzebb úszott a vele együtt nyaraló társaitól, amikor a ragadozó vad hirtelen előbukkant, és szétmarcangolta. A szemtanúk azonnal hívták a tengeri mentőket, majd nem sokkal később a sikoltozó strandolóknak és szörfösöknek sikerült elijeszteniük a cápát – írja a The Mirror.

A mentőhajó orvosai már nem tudták megmenteni a nő életét, mert túl későn érkeztek meg a helyszínre.

A helyi hatóságok lezárták a strandot, és kihelyezett táblákkal arra figyelmeztették az embereket, hogy ne menjenek be a vízbe.

Fehér Cápa – Cápatámadás – Tilos a fürdőzés

Helyi beszámolók szerint a nő a környéken nyaralt. Az elmúlt tizenegy évben ő a harmadik ember, aki cápatámadás áldozata lett a Plettenberg-öbölben.

Kicsit felhős volt az ég, de sütött a nap, és jó néhányan már korán reggel megmártóztak a vízben, mivel elég meleg volt. Aztán csak sikoltozásokat hallottam, és láttam, hogy az emberek szaladnak ki a vízből. Rögtön arra gondoltam, hogy ez cápatámadás, de elég messze voltam a történésektől, aztán amikor felbukkant a mentőcsónak, egyből tudtam, hogy nagy a baj

– mondta egy szemtanú.