Mi legyen vele, ha már nincs rá szükségünk?!

0

Az semmiképpen sem tanácsolható senkinek, hogy az ünnepi díszektől megfosztott, csak a földben örökzöld növényektől mondjuk egy panelház erkélyéről ledobva szabaduljon meg.

E helyett a fővárosiak több lehetőség közül is választhatnak: kitehetik a kiszolgált fákat az utcára kihelyezett kukák mellé, vagy a városszerte kijelölt, több mint 250 gyűjtőhely valamelyikére maguk is elvihetik őket.

Az FKF, amelynek a kisebb és nagyobb növényekre „szakosodott” úgynevezett fenyőfajáratai a következő hetekben rendszeresen körbejárják majd a budapesti utcákat, arra külön felhívja a figyelmet, hogy ügyelni kell arra, a kitett fenyők ne akadályozzák a gyalogos- és autóforgalmat vagy a parkolást.

Az önkormányzati közterület-fenntartó társaság saját maga gondoskodik a hasznosításról: a tűlevelűeket először aprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiban elégetik őket. Tájékoztatásuk szerint a fenyő a magas gyantatartalma miatt kitűnő tüzelőanyag, s az elégetésből nyert energia átalakításával több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot.