MI VAN VELED JOBBIK ..??? STUMMER JÁNOS IS KILÉPETT…!!!

Emlékezzünk, hogy a 2018-as választások estéjén Vona Gábor elnök azonnall lemondott és utána Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke, miután legyőzte az akkor még a szintén a pártban politizáló és a vezetésre aspiráló Toroczkai Lászlót. A politikus azóta több egykori jobbikossal – Dúró Dórával, Novák Előddel, Volner Jánossal, Apáti Istvánnal – már a Mi Hazánk nevű pártot erősíti. Majd később távozott Fülöp Erik, Hegedüs Lórántné, Bencsik János, Bana Tibor, Szávay István, 10 polgármester. Nem is olyan régen: Sneider Tamás, Varga-Damm Andrea, Farkas Gergely!!! Tegnap pedig Stummer János jelentette be kilépését a Jobbikból!

Hiába történt váltás a Jobbik élén, továbbra sincs rend a szervezetben, sőt talán most van a legnagyobb káosz! A Jobbik a néppártosodást tűzte zászlójára, és azt, hogy meghatározó jobboldali, konzervatív, keresztény párt. Mi történt a párton belül? Vona Gábor lemondása indította el a lavinát? Vagy talán Jakab Péter kemény, az ellenzéki egységre törekedő politikája? A DK-val való összeborulása? Újabb belső ellenzék kialakulása? Nem tudom…azt tudom, hogy az elmúlt 32 évben a Fidesz csak a jobboldalt fojtotta meg! Milyen érdekes…? Orbán Viktor már 2010-et megelőzően centrális erőtérről beszélt, ekkor már a Fidesz sikeresen leszalámizta a nemzeti-polgári oldal gyakorlatilag összes pártját. Mindenkit, kivétel nélkül.

Az MDF megsemmisült, a kereszténydemokraták arctalan Fideszes imázstagozattá váltak, a kisgazdák nyomtalanul felszívódtak, ahogyan a dicstelen véget ért MIÉP is, a választások előtt sok száz millióra büntette a Jobbikot. A Fidesz a nemzeti-polgári oldalon gyakorlatilag mindent és mindenkit bedarált. “Lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására”(2017.10.11) – mondta Vona Gábor arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha a Fidesz végül betiltaná a Jobbikot.

Érdekes, hogy az elmúlt két évtizedben a Fidesz csak a jobboldali pártokat semmisítette meg, nem kérte számon a Gyurcsány kormány 2006-os tetteit, az ország eladósítását, pedig ezzel kampányolt 2010-ben és közben az MSZP egy jellegtelen kispárttá zsugorodott! Felvetődik a kérdés, hogy milyen elkötelezettségű párt is a Fidesz? Egyet el kell ismerni, hogy Orbán eddig zseniálisan „zsugázott”! Mai napon elnézve az ellenzéki oldalt, a 2022-es választásokon elért kiütéses vereséget, az ellenzéki összefogás kudarcát, Orbánnak nagy esélye van a megálmodott 2030-as elnöki poszt betöltésére!!!