Miért került a magyar vizes vébé kétszer annyiba mint a koreai?

0

Dél-Korea feleannyiból hozta ki a most befejeződött vizes világbajnokságot, mint az Orbán-kormány a budapestit. Az előbbi 54 milliárd forintba került, az utóbbi legalább 110 milliárdba, persze a pontos összeget nem tudjuk, mert két év nem volt elég ahhoz, hogy a szervezők elszámoljanak a magyar adófizetők pénzével.

54 milliárd vagy 110 milliárd nagyon nem mindegy. A különbségből két, világszínvonalú csúcskórházat lehetett volna felépíteni, és még a Mentőszolgálat valamennyi régi autójának lecserélésére is maradt volna tartalék. Ennyi pénzből iskolák százaiban lehetett volna tornatermet létesíteni vagy felújítani.

A koreaiak megmutatták, hogy mennyibe kerül egy sportrendezvény, ha azt nem azért rendezik, hogy a kormánypárthoz közeli építőcégeken keresztül a költségvetés nagy részét ellophassák. Látjuk: feleannyiba. Azaz pont annyival kevesebbe, mint amekkora túlárazásról régóta pletykálnak a magyar piacon.

Erre persze az a válasza a magyar szervezőknek, hogy Budapesten új úszócsarnokot kellett felhúzni, Koreában viszont elég volt a régit kibővíteni. De hát ki a nyavalya kérte azt, hogy Budapestre megépítsék a város (az ország) legrondább épületét nagyjából annyi pénzből, mint amennyiből a koreaiak az egész versenyt lebonyolították? Ki kérte ezt? A magyar nép biztosan nem.

A koreai világbajnokság szervezői végig arra gondoltak, hogy a verseny csak két hétig tart, ezért minden lépésüket az határozta meg, hogy ne generáljanak maguknak felesleges kiadásokat a későbbiekre. Nem is építettek maguknak olyan fenntarthatatlan és kihasználhatatlan monstrumot mint a Duna-parti Aréna.

Na, de a hazug fideszes építési vállalkozót hamar utolérik, mint a sánta kutyát: mivel Magyarországot megint megbünteti a kormány azzal, hogy vízi világbajnokságot kell rendeznie, így ki fog derülni, mennyibe kerül a rendezés, ha már az összes szükséges létesítmény eleve készen van.

Ha legközelebb a kiadások megállnak 50 milliárdnál, mint idén a koreaiaknál, akkor azt jelenti, hogy a kormány arra az eseményre nem úgy tekint mint a gigantikus lopás újabb lehetőségére. Nem tennénk rá a magyar csapat aranyérmeit arra, hogy így lesz.

Forrás és az eredeti írás itt:Flamingók/ https://www.flamingok.hu/blog/mi%C3%A9rt-ker%C3%BClt-a-magyar-vizes-v%C3%A9b%C3%A9-k%C3%A9tszer-annyiba-mint-a-koreai?fbclid=IwAR2SdIbAvH1rnLXToTdYVccBJ1dIZ9_cPZ45fX7dlZ27TU6JuEkTpOiW9dQ