Miért undorodik Orbántól Európa?

0

Miért gyökeresen ellentétes az európaiság fogalmával az orbáni politika? A válasz egyszerű: mert velejéig hazug. Európa látott már hazug politikákat, és meg is tanulta belőlük, hogy mit nem szabad. Sok mindent szabad, de néhány dolgot nem szabad Európában. Azért nem szabad, mert megsérti az európaiság lelkét.

Európában tudják, hogy mi a fasizmus: a tömegtámogatást élvező diktatúra. Európában nem lehet a többségi elvre hivatkozni a kisebbségi jogokkal szemben. És Európában nem lehet többségi akaratra hivatkozva semmibe venni a nyilvánosságot, az állampolgár ellenőrzési jogait.

A miniszterelnök futballrajongó, ezért élünk egy futballista allegóriával: ahol igazi bajnokság van, ott mindenütt tudják, hogy a bajnokság verseny – de nemcsak verseny, hanem együttműködés is! Sehol sincs nívós bajnokság, ahol az egyik vagy néhány csapat javára felborítják az írott – és az íratlan! – szabályokat. És senki soha nem beszél bele a másik csapat összeállításába, taktikájába. Nem szerelnek lehallgatókészüléket az ellenfél öltözőjébe. És a bundázókat kegyetlenül megbüntetik.

Egyetlen csapatban sem tűrik meg, aki a játékostársakat rugdossa. Aki a nyilvánosság előtt szidalmazza a saját csapatát.

Orbán mindezeket sorozatosan, évek óta elköveti. Inkorrekt módon működik a Fidesz-demokrácia, lépten-nyomon visszaél a többségével, semmibe veszi, elvonja, megsemmisíti a kisebbségi jogokat. Hatalmi eszközökkel szétverte és akadályozza az ellenzéket.

Nemzetközi pályákon pedig folyamatosan rugdossa a saját csapattársait (a néppárti politikusokat), mószerolja az edzőt (Webert, Junckert), gyalázza a klubot (az Európai Néppártot), pocskondiázza a bajnokságot (az EU-t). Amelyből él.

Mindebből tökéletesen elege lett az európai mentalitásnak. Orbán és a Fidesz március 22-e óta a politikai senkiföldjére szorult, és kétségbeesetten próbálja visszakönyörögni magát a társaságba, még a szélsőséges pártokkal való zsarolástól sem riad vissza.

Az EU döntéshozói mind arra várnak, hogyan szavaznak a magyarok május 26-án. Ha a többség Orbánt támogatja, akkor az európai vezetők le fogják vonni az egyenes következtetést: a magyarok nem európaiak, mert nem hajlandók elfogadni a bajnokság szabályait.

Az eredményt azóta tudjuk.

Forrás:https://magyarhang.org/publicisztika/keresztenyszemmel/2019/05/07/miert-undorodik-orbantol-europa/