Milliárdokat osztogat továbbra is a fideszes érdekeltségű egyházi iskoláknak

A kormány magyar és uniós támogatásból közel 6 milliárd forintot hagyott jóvá a paksi katolikus iskola és Bükkfürdő fejlesztésére.

Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium fejlesztéséhez szükséges 3 milliárd 351 millió forint költségvetési támogatást tartalmazza. Ebből az idei büdzsét 750 millió, a jövő évit 2 milliárd 601 millió forint terheli – írta meg a napi.hu.

Az Élményteli gyógyhely: Bükfürdő című fejlesztési projekt eredeti támogatása 999 millió forint volt. A projekt fő célja egy olyan közösségi tér létrehozása, amely a gyógyhely múltjához, történelméhez, híréhez méltóan képes közösségi és turisztikai élményt nyújtani a Bükfürdőre látogatóknak.

Az eredeti összeget a kormány most megemelte 1 milliárd 356 millió forinttal, így a teljes összeg 2 milliárd 356 millió forintot tesz ki. Miután a beruházást az európai uniós társfinanszírozású gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (GINOP) állják, a többletet a GINOP kötelezettségi szintjén belüli szabad forrásból kell előteremteni.