Milyen fotót kell csinálni Tiborczról, hogy hozzá is kimenjen 24 óra múlva a rendőrség házkutatásra?

0

Szerda délután a rendőrség megszállta a nyolcadik kerületben Pikó András kampánycsapatának főhadiszállását, miután két nappal korábban egy zárt Facebook-csoportból egy kamuprofillal ellopott kép került ki a kormánypárti sajtóba, amin az látszik, hogy emberek laptoppal ülnek ajánlások mellett.

A kép nem bizonyít semmit, hiszen az ajánlóíveket névre szólóan adják ki, a vissza nem vitt ajánlóívekért pedig büntetést kell fizetni, ahogy a szerdán kihallgatott Udvarhelyi Tessza mondta az Indexnek:

„Az összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott, összesen csaknem 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, visszahozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük. Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat.”

Egyébként a Pikó-kampány egy aktivistája példaként mondta, hogy azért vicces, hogy őket szedik elő, mert a kampányban még a pólórendelés-táblázatot is csak az adatkezelésre jogosultak nyithatják meg.

De mégis, a rendőrség példás gyorsasággal, egy nappal Kocsis Máté volt kerületi polgármester, Fidesz-frakcióvezető feljelentése után kiszállt, tanúkihallgatást végzett, laptopokat nézett át, és tanúként hívott be embereket.

Én magam nemhogy arra nem emlékszem, hogy mikor mentek ki egyáltalán politikai kampányban rendőrök egy ilyen ügyben nyomozni, hanem arra sem, hogy bármilyen feljelentés után ilyen példátlan gyorsasággal járt el a rendőrség. Talán csak a Norvég Civil Alap idején, amikor – mint utóbb kiderült – szintén politikai lejáratásra használták a rendőrséget.

Vagy ott van a hat éve kiszivárgott videó, amelyben konkrétan el van mondva, hogy miként gyűjt és használ adatokat a híres Kubatov-listában a Fidesz. Kiszállt másnap a rendőrség?

Forrás, további részletek és a teljes cikk itt található:https://merce.hu/2019/09/12/lehetne-hogy-az-ellenzek-vegzalasa-helyett-egy-milliardos-lopashoz-is-24-ora-alatt-kierjen-a-rendorseg/?fbclid=IwAR1iczaR5IX3LFxES2LDflEttcwY49j1XsGOrdW6R-xL_O4dFk9Snp4hiUY