Minden egyes magyarnak évi 130 000 forint pluszt jelent az uniós tagság.

0

Egy új tanulmány szerint átlagosan évi 840 euróval nő az Európai Unióban a polgárok reáljövedelme attól, hogy országaik az egységes belső piachoz tartoznak. Ám nagyon nagyok a területi különbségek, a dél-európai és keleti tagállamok, köztük Magyarország kevesebb, a fejlett közép-európai részek több pluszjövedelemhez jutnak. A kisebb települések és a városok közül az utóbbiak járnak jobban.

Az EU egységes piaca a világ legnagyobb gazdasági térsége. Elvileg garantálja az áruk, a szolgáltatások, az emberek és a tőke szabad mozgását. De milyen előnnyel jár ez az egységes piac tulajdonképpen? – teszik fel a kérdést a német Bertelsmann Alapítvány és a Sussexi Egyetem közös tanulmánya.

Az átfogó tanulmány megvizsgálta az EU belső piacának az európai régiók reáljövedelmére gyakorolt ​​hatását. Az EU nemcsak a határellenőrzések megszüntetését hozta el, hanem az európaiak pénztárcájára is pozitív hatást gyakorolt. Az EU egységes piaca évente átlagosan 840 euróval növeli a polgárok jövedelmét – állítják a kutatók. De nagyok a különbségek.

Zürich és London azon régiók közé tartoznak, ahol a lakosság a legtöbb előnyhöz jut ebből, a jövedelemnövekedés több mint 2000 euró fejenként és évente. Furcsa módon tehát az egységes piac legnagyobb nyertesei jelenleg vagy nem EU-tagok, vagy nemsokára elhagyhatják az EU-t és az egységes piacot.

Kicsinek lenni nem mindig rossz.

További részletek:https://kapcsolat.hu/