Mindenhol fölényes Fidesz győzelem a budapesti időközi választásokon

Három budapesti választókerületben tartottak időközi választást vasárnap, kettőt Újbudán, egyet Zuglóban. Két helyen a fideszes jelöltek nyertek.

Mindkét fővárosi kerületben akkora az ellenzéki többség, hogy a vasárnapi eredmény a képviselő-testület összetételét nem befolyásolja.

Újbudán az egyik körzetben az összellenzéki támogatással indult momentumos jelölt, Lados Tamás nyert Elekes Tamással szemben, aki a Fidesz jelöltje volt.

A másik körzetben a fideszes Jankó István nyert a szintén összellenzéki támogatással indult Devecseri Mátyással szemben.

Eddig mindkét helyen momentumos politikus ült: Bedő Dávid és Orosz Anna, ők az országgyűlési választáson szereztek parlamenti mandátumot.

Zuglóban is nyerni tudott a kormánypárti jelölt

Zuglóban szintén a Fidesz nyert, Juhász-Péter Pál 70 szavazattal szerzett többet, mint az ellenzéki pártok által támogatott Kökény Dalma Ilona.

A helyzetet bonyolította, hogy a helyi MSZP nem állt be a jelölt mögé, és indult egy erős civil jelölt is. Ott azért kellett időközit tartani, mert Szabó Rebeka párbeszédes politikus országgyűlési képviselő lett – írja a HVG.

Múlt vasárnap is nyert a Fidesz az I. kerületben, ahol ezzel megszűnt a V. Naszályi Márta párbeszédes politikus mögött a többség.

A Momentum állítása szerint akár a választás tisztasága is sérülhetett ott azzal, hogy a Fideszhez köthető politikusok és ismerőseik létesítettek állandó lakcímet a választókerülethez tartozó utca egészségügyi szolgáltató intézményében. Az ellenzéki jelöltek döntő többsége alulmaradt az időközi választásokon.