Mindenki tud róla, mégis megy az ukrán szavazatvásárlás

0

Tiszabecsen 29, Záhonyban 10 százalékra teszik azoknak az ukrán-magyar kettős állampolgároknak a számát, akik a túloldalon élnek de itt szavazhatnak.

Van olyan ingatlan az ország észak-keleti csücskében, ahová 107 kettős állampolgár van bejelentve, tehát az a lakcíme. Vannak üres telkek is, amelyeken tényleg semmi sincs, mégis be vannak oda jelentve ukrán-magyar kettős állampolgárok. A jegyzőnek lenne kötelessége ellenőrizni, hogy a papíron létező állapotok megfelelnek-e a valóságnak.

Az egész helyzet nem új, mindenki tud róla jó ideje, de senki sem tesz ellene semmit. No igen, ez jó üzlet, tulajdonképpen szavazatvásárlás, mert ezek az emberek bizony ott szerepelnek a választói névjegyzékben, október 13-án ide fogják hozni őket buszokkal, hogy leadják a voksukat a megfelelő emberre. Ezért került most a szürreális állapot a figyelem homlokterébe.

Szabados József, a Területi Választási Bizottság MSZP-s tagja elmondta, hogy feljelentést tesznek, bár azzal ő is tisztában van, hogy ennyi idő alatt feltehetően semmi sem fog történni, nem hogy a nyomozás végére érne a rendőrség. Marad az a megoldás, hogy valamilyen módon megpróbálják megakadályozni a tömeges szavaztatást, illetve bíznak a Kárpátalján élő magyarok bölcsességében.