Miniszterelnök Úr! Több szerénységet❗

Tóth Bertalan

Ön ma „Brüsszelt” hibáztatta a „köz” rádiójában magyar emberek halála miatt. Arról beszélt, hogy „Szép dolog az európai egység…de az nem lehetséges, hogy azért haljanak meg magyar emberek, mert a brüsszeli beszerzés lassú”.
Nem tisztem és nem is akarom védeni az Európai Bizottságot, és az EU működését is kétségtelenül lehet kritizálni, de ez nem adhat okot arra, hogy a mai helyzetért „Brüsszelt” tegyük kizárólagos felelőssé!
Ön hol volt az elmúlt hónapokban? Ön mit tett az elmúlt években az emberek egészségének és megélhetésének védelmében❓
Járvány van, gazdasági válság van, megélhetési válság van. Amit pedig a fideszes elittől látunk, azt leginkább úgy lehet jellemezni, mint rablógazdálkodás és tolvajtempó❗
Miniszterelnök Úr!
A Fidesz-rezsim felelőssége is, hogy eddig csaknem 12 ezer magyar áldozata van a járványnak! Elfelejtette, mint mondott szeptemberben? Öné minden felelősség, hisz „ezért kapja a fizetését!”
👉 Tisztelje meg az áldozatokat és családjaikat azzal, hogy abbahagyja a másokra mutogató cinikus hazudozást! Az emberek több szerénységet és több felelősségvállalást várnak Öntől!
Ön döntött úgy, hogy fontosabb a gazdaság, mint az emberéletek megvédése! A Fidesz-rezsim emberei jachtoztak az Adria hullámain ahelyett, hogy felkészültek volna a járvány második hullámára!
A Fidesz-rezsim nem akart országos ingyenes tesztelést és szigorú kontaktkutatást!
Ön hagyja még mindig terjedni a fertőzést a munkahelyeken, mert beszélni sem hajlandó a 100 százalékos táppénz bevezetéséről!
És ezek után Ön képes azt mondani, hogy a munkahelyeket és a családokat mentik meg. Cinikus hazugság❗
❌ Önök cserbenhagyták a magyar embereket! A Gazdaságvédelmi Alapban 3628 milliárd forint volt! Lett volna pénz arra, hogy havi nettó 100 ezer forint legyen az álláskeresési támogatás! Lett volna pénz a családi pótlék, a családtámogatás, a GYES és a GYET megduplázására, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására! Minden munkahelyet meg lehetett volna védeni! Létre lehetett volna hozni a „szociális alapjövedelmet” minden rászoruló vagy munkáját elvesztett embernek! Még azt is megtehették volna, hogy – Surányi György javaslata alapján – minden család minden gyermek után kapjon 50 ezer forintot!
De a Fidesz-rezsim ezt a pénzt elpazarolta! A Gazdaságvédelmi Alap háromnegyedét vadászkiállításra, űrkutatásra, stadionépítésre, sportakadémiák támogatására, atlétikai központra, a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Budai Vár felújítására és még ezernyi más dologra költötték❗
Miniszterelnök Úr!
❌ Még mindig nincs őszinte beszéd a regisztrációról, az oltási tervről, a tömeges oltás megvalósításáról! Nem tudjuk, mikor kerülnek sorra a pedagógusok, köztisztviselők, kereskedelemben dolgozók.
🔴 Mi is szurkolunk, hogy minél előbb minél több oltóanyag legyen!
👉 De tudni kell, hogy a vakcinával nem lehet jóllakni! A vakcinától nem lesznek új munkahelyek, nem lesz megélhetés! A nélkülöző családok, nyugdíjasok nem tudnak hónapokat várni❗
❌ Önnek minden eszköze megvolt és megvan a válságkezeléshez! Ne másra mutogasson a saját hibás döntései miatt, hanem vállalja végre a felelősséget❗