Miniszterelnökség: Rozsda rehab indul!

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság – tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t. A rozsdaövezeti akcióterületek kijelölését véleményező testület várja a javaslatokat, hogy mely leromlott állapotú, korábban ipari vagy egyéb gazdasági célra használt ingatlanok kerüljenek be a kormányzati programba.

Az újonnan alakult testület elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára. A tagjai Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője,  László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, dr. Szabó Ferenc, a Miniszterelnökség Koordinációs és Elemzési Főosztályának főosztályvezetője és dr. Zeke Janka, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A kormány célja, hogy a leromlott állapotú területek, illetve városrészek rehabilitációjának megvalósításában segítsen.

Ezért korábban döntés született, hogy a használaton kívül került vagy alulhasznosított, rossz fizikai állapotban lévő, környezetszennyezéssel terhelt egykori ipari és gazdasági területek fejlesztését a kormány kiemelten támogatja – írták a közleményben.

A beérkezett javaslatokat előzetesen megvizsgálják, ez főszabály szerint 45 napig tart, majd az alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket részletes, minden szempontra kiterjedő elemzésnek is alávetik. A végső döntést a kormány hozza meg.