“Minőségi” köztévé – hamarosan, már a farkától is bűzleni fog a hal?

0

A közmédia óhatatlanul is valamennyire a mindenkori kormány szócsöve volt, azonban a Fidesz-kormány szokásához hűen ebben is totalitárius diktatúra – sikeres – megvalósítására törekedett, saját szájszagának megfelelően teljesen elfedve vagy elferdítve a tényeket. Eredményképpen kaptunk egy olyan köztévét, amely arra pontosan megfelelő, hogy tudatmódosító szerek használata nélkül is képesek legyünk elhinni azt, hogy nem csak hogy minden rendben van az országban, hanem egyenesen a méltán megérdemelt vezérei vagyunk a környező, amúgy sok mindent rosszul csináló, butuska országoknak.

A gazdaság robog, az emberek elégedettek és legfeljebb párezer “renitens, élhetetlen lázadó” áskálódik az országban, de velük nem érdemes komolyabban foglalkozni. Rózsaszín köd, ostobaság.

Ne legyen kétségünk affelől, hogy a “minőségi köztévének” nem lesz igénye a pártok felett álló, objektív tájékoztatás pontosan úgy, ahogyan eddig sem volt.

Sőt.

Ha lehet, ennél is centralizáltabb, a demagógiát még az eddigieknél is magasabb szintre fejlesztett majomkodást – elnézést a majmoktól, okos, aranyos állatok ők -, láthatunk és hallhatunk a szennydoboz legszennyebb csatornáján.

Persze van erre is megoldás! Tessék ki, vagy átkapcsolni normálisabb csatornákra! Igaz, azok nem 100 milliárdos közpénzen működnek…