Mint egy Walt Disney mese

Saját kastélyban, villában tud bulizni az Orbán-klán, amíg “apu” a miniszterelnök. Eleinte titkolni próbálták, hogy a 32. leggazdagabb magyarnak megcsinált vej hatalmas állami hitelből kezdett ingatlanbirodalmat építeni, számolt be róla az ezalenyeg.hu.

Persze, aki saját lábon áll, pontosabban Orbán védi be, annak akad úgy 30 milliárdja önálló vásárlásra is. Szokott is volt ingatlanozni.

Orbán előre gondoskodik a család jövőjéről, érzi, hogy megkopott az elmúlt 10 évben. De az tényleg fontos, hogy Ráhel lánynak ura, Tiborcz István jó előre megkapja az örökségének tetemes részét.

Tiborcz első milliárdjait jelentő Elios-botrány krónikája azzal ért véget, hogy a Fidesz-kormány bevédésének hála, mi, adófizetők csengettük ki a mesés Tiborcz-vagyon alapkőletételét.

A Tiborcz fiú sekélyes vállalkozói múlttal gyorsan bekerült a legpénzesebb magyarok közé. Azt írták róla két éve, hogy 33 éven 35 milliárdos vagyonával a 32. leggazdagabb magyarnak tekinthető.

Tiborcz szereti a nagy és drága épületeket. Nézzünk néhány példát arra, hogyan szerzett milliárdokat érő ingatlan-gyűjteményt.

Milliárdos kastéllyal kellett kezdeni

A turai kastély megvásárlása és felújítása volt Tiborcz első nagy ingatlanos dobása. A kastélyt egy céghálón keresztül 2015 végén szerezte meg, és eleinte titkolták, hogy hozzá köthető. Csak azután vállalta fel, hogy egy adminisztrációs baki lebuktatta. Tiborcz cége, a BDPST Zrt. 4,5 milliárd forintból újította fel a BOTANIQ névre átkeresztelt kastélyt. 1,9 milliárdot ebből a részben állami tulajdonú Gránit Bank adott kölcsön a miniszterelnök vejének.

A Tiborcz-hotel valószínűleg az ország legdrágább szállodája, és a korifeusok kedvéért fittyet hányhat a járványra.

“Még több Balaton”-i ingatlan

A miniszterelnök veje 2019. március elején vett meg Felsőörsön két egymás melletti területet, melyeknek együttes mérete 9500 négyzetméter. A titkolózás most sem véletlen, de a levegőből jól látszik, hogy egy hatalmas úszómedencés villa rejtőzik a sűrű növényzet és a magas kerítés mögött – írta az Átlátszó drónfelvétele alapján.

Az 1 hektáros nyaralókomplexum ára több százmillió forintra becsülhető.

Orbán 2020 júliusában itt lazult le a brüsszeli csúcs után.

 

 

A fenti kép alá írt intelmet szó szerint vette a vejkó, mert idén tavasszal megvásárolta a felsőörsi birtoka melletti 1856 négyzetméteres telket 125 millióért. Még szép, hogy van rajta egy 120 négyzetméteres ház medencével. Mehet a papa, amikor csak akar.

A piaristákkal milliárdokban üzletel a budai hegyekben

Nemrégen milliárdos értékű ingatlant vásárolt Tiborcz István cége a budai hegyekben. Érdekesség, hogy a 8000 négyzetméteres ingatlan a piarista rendé volt. A hét salakos teniszpályán és két műanyag borítású pályán kívül egy úszómedence is van rajta. A tulajdoni lap szerint 2 és fél milliárd forint értékben kerül rá jelzálog-bejegyzés. Ez alapján és a piaci adatok ismeretében, milliárdos értéke lehet.

Műemlék épületből luxus lakást csinál a Budai Várban

Már alig várja a sok Fidesz-csicska, hogy felújítsa Tiborcz azt a műemléképületet, amit 2019-ben vásárolt. Hogy nemes célból-e? Dehogy. Luxus családi háznak. A 115 milliós felújításból jut bortrezorra, szivarszobára és moziteremre. A 24-hu birtokába került tervek alapján az Orbán székhelyének tett Karmelita-kolostortól néhány száz méterre fekvő ingatlan takaros fészek lesz.

A luxus érdekében megnövelik, hogy 3 szinten, több, mint 800 négyzetméteren terpeszkedhessen Viktor a dísz-csicskáival.

 

 

Ilyen tehát, amikor Orbán Viktor veje lakást vásárol a mi pénzünkből: a fideszes önkormányzat magát összetörve áll el az adásvétel útjából, hogy Tiborczék a Budai Várba költözhessenek saját erejükből boldogulni, a saját életüket élni

– írta Gelencsér Ferenc az I. kerület jelenlegi alpolgármestere. A jegyzőkönyvből látszik, hogy rendkívül előzékenyen álltak félre a Fidesz-csicskák a 370 millió forintos vétel útjából.

A várban mostanában fájóan sok kárt okoz a kormány. Nemrég derült ki, hogy a megalomán átépítés folytatásaként a nyugati oldalában újabb mélygarázs fog épülni. Megint rombolnak, fákat vágnak ki. Az új mélygarázsa azért van szükség, mert a Miniszterelnökség után a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium is ide fog költözni. Még nagyobb lesz a forgalom, még több kár keletkezik a műemlékekben.

Persze mindennél fontosabb, hogy Orbán Viktor bármikor leugorhasson a Karmelitából a Tiborcz-féle családi luxuslakásba, amit sajátjaként fog szeretni és persze kezelni.

nemzeti vagyont éppen eltüntető Orbán azt hiszi, hogy megillet a családját és csicskáit a milliárdos ingatlan vagyon is. Ezért kell elküldeni a tolvajt és bandáját 2022-ben.