Mit mondasz, ha téged is felhívnak a közmédiából?

0

94 milliárd forintért fogják ugyanis kutatni, hogy hogy, s mint nézed a tévét.

Mostantól bárkit felhívhatnak a határon innen és túl, hogy az állami média tartalmairól faggassák. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ugyanis épp most zárt le egy olyan közbeszerzést, amivel „közszolgálati médiaszolgáltatók tartalomszolgáltatását támogató médiafogyasztás-kutatásokat” rendelt meg kevés híján 94 millió forintért – írja a G7.

A tendert augusztusban írták ki, már az első, a részvételi szándékot felmérő körben is csak egy cég jelentkezett, és végül ez is lett a befutó:

A Társadalomkutató Kft., amelynek a G7 szerint a neve onnan lehet ismerős, hogy előkerült a tavalyi botrányos, közvélemény-kutatásnak álcázott propaganda-telefonhívások során is, amihez egyébként semmi közük nem volt.

A sikeres cégnek a következőket kell majd elvégeznie:

nagymintás országos kérdőíves kutatást több ezer emberen, hogy megismerjék a népesség informálódási és médiahasználati szokásait,telefonos adatfelvétellel lebonyolított közvélemény-kutatást, legalább ezerfős, országos reprezentatív mintán,határon túli médiafogyasztási szokásokra vonatkozó kutatást,lakossági online médiahasználati szokásokra vonatkozó kutatást,fókuszcsoportos kutatást a műsorokkal kapcsolatos összetett nézői/hallgatói vélemények megismerése érdekében,zenei ízléstesztet legalább 300 embert megkérdezve,telefonos adatfelvételen alapuló zenei tesztet és arádiók imázsát felmérő kutatást is.

Egy jó lehetőségnek ígérkezik, hogy az állampolgárok, akinek évi 90 milliárd adóforintjából működik az MTVA, elmondják a véleményüket a “közszolgáltatásról”.

Forrás Zsúrpubi