Molnár Csaba: Viktor! Vége a komédiának!

Orbán írja arról, hogy kitették a néppárti frakcióból: „Miközben mi itt, Magyarországon (…) szó szerint élet-halál harcot folytatunk a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában.

 

Na, lássuk a valóságot:

 

1. Nem brüsszeli buborékban és nem bürokraták tették ki Orbánék szűrét, hanem az emberek által közvetlenül választott európai parlamenti képviselők. Akiket mind a saját országukban, a saját népük választott meg.
2. Orbán szerint ők a hősök, akik csak a vírus elleni harccal foglalkoznak. Akkor mi van a vadászati világkiállítással, az SZFE szétverésével, a stadionokkal, a haveroknak juttatott milliárdokkal? Mindennel, aminek semmi köze a járványhoz, mégis jobban érdekli a Fideszt, mint a védekezés.

 

Szóval Viktor, savanyú a szőlő. Politikai hajléktalan lettél. És most úgy bánnak veled, ahogy te bántál az igazi hajléktalanokkal.
Orbán értekezését latin idézettel zárja (Fortes fortuna adiuvat – Bátraké a szerencse.) Hadd tegyem ezt én is: Acta est fabula – a mesének vége. De szokták úgy is fordítani, hogy a komédiának vége.

 

Sorry…

 

 

Szerző. Dr. Molnár Csaba, a DK EP-képviselője.