Molnár Enikő volt jobbikos kabinetfőnök szerint Potocskáné Kőrösi Anita a Fidesszel összejátszva szorította ki Jakabot a Jobbikból

Molnár Enikő szerint Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese a Fidesz-médiával összejátszva szorította ki Jakab Pétert a Jobbikból.

 

„Azt, hogy Anitát ebben saját egyéni ambíciói motiválják, ígértek neki valamit, vagy zsarolásra teszi, nem tudom megítélni, és nem is az én tisztem, ahogy az sem, hogy kik azok a politikusok, akik vele összejátszva teszik mindezt, de ha a Jobbik valóban ellenzékinek titulálja magát, akkor ezektől az emberektől mihamarabb elhatárolódik, és kizárja soraiból”

 

– írja Facebook-oldalán Molnár, Jakab Péter volt kabinetfőnöke és bizalmasa.

Molnár azt is bejelentette, hogy a „Fidesszel való összejátszás és szivárogtatás” miatt etikai eljárást kezdeményez Potocskáné ellen, és kéri a kizárását a Jobbikból.

 

„Jakab Péter elnökként való megpuccsolásának leggusztustalanabb eszköze az volt, hogy a Jobbik országos elnökségének ülésein elhangzott mindennemű információt az elnökség tagjai közül valaki folyamatosan kiszivárogtatta a Fidesz-médiának. Mind a mai napig csak találgathatott a közvélemény, hogy ki lehetett az, aki összejátszhatott a Fidesszel Jakab Péter eltávolítása érdekében”

 

– írta.

 

Molnár szerint a kormányközeli Magyar Nemzet hamarabb értesült arról, hogy a pártban etikai eljárást kezdeményeztek ellene, mint ő maga.

Állítása szerint az erről szóló határozatot augusztus 2-án, 8 órakor kapta meg, ehhez képest a Magyar Nemzet már egy nappal korábban megírta, hogy kizárhatják a Jobbikból.

 

„Feltételezésem szerint az ellenem kezdeményezett etikai eljárásról a Magyar Nemzet nevű fideszes média – mivel nyomtatott formában is megjelent – már 2022. július 31-én 18 órakor, vagy azt megelőzően értesülhetett, hogy lapzárta előtt bekerüljön a print változatba is.Mivel én a mai napon, 2022. augusztus 2-án szereztem tudomást az ellenem folyó etikai beadványról, aminek kezdeményezője a Jobbik elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita, bizonyossá válhat, hogy vagy ő, vagy az etikai bizottság 5 fős testületének tagjai: dr. Staudt Gábor, Sas Zoltán, dr. Beleznay Zsuzsanna, Szabó György, Lázár Tamás adhatta ki ezt az információt a fideszes média számára. Az Etikai Bizottságnak nyilván nem állhat érdekében a saját függetlenségét, döntéshozatali mechanizmusát sértő cselekmény elkövetése, így Potocskáné Kőrösi Anita maga adhatta ki az információt a Fidesz-médiának. Mint ahogy a Jakab Péter elleni szivárogtatás során sem az Etikai Bizottság tagjai voltak jelen az elnökségi üléseken, hanem Potocskáné Kőrösi Anita. Mindezek alapján kérem, hogy az Etikai Bizottság a lehető legalaposabban vizsgálja ki, Potocskáné Kőrösi Anita összejátszik-e a Fidesszel, amennyiben bebizonyosodik, hogy igen, zárják ki a pártból, az eljárás lefolytatásáig pedig függesszék fel minden, pártban betöltött pozíciójából”

 

– írta.

 

 

 

Jakab Péter a párton belüli belharcokra hivatkozva júniusban mondott le a Jobbik elnöki posztjáról.

A frakcióvezetői posztját szerette volna megtartani, az új elnök, Gyöngyösi Márton azonban pár héttel később leváltotta.

Jakab szerint ezzel a Fidesz vágyát teljesítette a párt új vezetősége.