Molnár Enikőt kizárták a Jobbikból

Az ellenzéki párt etikai eljárást kezdeményez a volt pártelnök bizalmasa ellen, aki a mostani elnökség szerint politikai ámokfutásba kezdett.

Gyöngyösi Márton a kortesbeszédében még azt ígérte, megválasztása esetén békét teremt a Jobbikon belül, mindenki munkájára számít.

A pártelnökké történt választását követően viszont egyből felszólította Jakab Pétert, hogy mondjon le a frakcióvezetésről.

Két év múlva majd számít rá a kampányban, addig stratégiai csendet kér tőle.

Ezt megelőzően elnöktársai Potocskáné Kőrösi Anitával az élen fellázadtak Jakab ellen, aki kényszerből lemondott a párt vezetéséről.

A vezetés elérte azt is, hogy Molnár Enikő, aki Jakab legfőbb bizalmasa volt, lemondjon minden pozíciójáról, így a kabinetfőnöki posztról is.

Politikai karaktergyilkosság és ámokfutás?

„Molnár Enikő nem bírja elviselni azt a helyzetet, hogy Jakab Péter személyére a frakcióvezetői poszton sem tartanak igényt, ezért Molnár Enikő ámokfutásba kezdett. […] Én egyértelműen politikai karaktergyilkosságnak és törés-zúzásnak értékelem, amit Jakab Péter legfőbb bizalmasa és tanácsadója végez a háttérben”

– mondta Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik alelnöke a Mediaworks Hírcentrumának azután, hogy nyilvánosságra került Molnár belső levele.

A megfogalmazottak pedig elegendő alapot adhatnak ahhoz, hogy a Jobbik etikai eljárást kezdeményezzen Molnár Enikővel szemben, és javasolja kizárását a pártból.

Sokak szerint ezt követően Jakab Péter is követheti bizalmasát – írja a Magyar Nemzet.