Molnár Zsolt: A Pegasus-ügy miatt pánikszerűen menekülnek a fideszesek

Tovább folytatódik a lehallgatási botrány. A Direkt36 oknyomozó csapata szerint 2021 tavaszán többször feltörték Páva Zoltán telefonját. Páva neve még az MSZP-ből lehet ismerős, jelenleg az ellenzéki Ez a lényeg nevű hírportál üzemeltetője. A Pegasus-ügy újabb fejleménye miatt az ellenzék kísérletet tesz az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívására, amelyre meginvitálták Varga Judit igazságügyi minisztert is.

Molnár Zsolt, a bizottság Klubrádiónak nyilatkozó MSZP-s képviselője úgy véli, most jobbak az esélyek, hiszen amikor nyáron rendkívüli bizottsági ülést hívtak össze, lehetett azzal a kifogással élni, hogy szabadságon vannak a fideszes politikusok, most az őszi ülésszak kezdetével, azonban már feltűnő lenne a kormánypárt távolmaradása.

Hozzátette, nincs kétsége afelől, hogy a kormány minden eszközt felhasznál majd annak érdekében, hogy akadályozza a bizottság munkáját, de legalább addig is kérdéseket tudnak feltenni nekik. Ha így lesz, levonhatják a megfelelő konzekvenciákat. Jelesül, hogy a kormánynak van titkolnivalója.


Páva esetében nem merült fel a terrorcselekmény gyanúja, hiszen mindössze egy kisebb médium tulajdonosaként működik, tehát semmi nem indokolhatja megfigyelését.

Molnár azt gyanítja, hogy a kormány mindenkit célba vehet, aki képes a közvélemény befolyásolására. Ez – bármennyire is elfogadhatatlan – indokolhatja a Pegasus és bármilyen egyéb kémprogram használatát. Hangsúlyozta, a kormánypártok, pánikszerűen igyekeznek elmenekülni az igazság felderítése elől.

Az MSZP politikusa hozzátette, minden akadályozó tényező ellenére, ezt az ügyet pontról pontra fel kell deríteni, végig kell járni az utat. Kormányváltás esetén meg kell vizsgálni, hogy mennyire működőképes a nemzetbiztonsági bizottság a jelenlegi szabályok mellett, mennyire igazodik az Európai Unióhoz, és mennyire a jogállamiság keretrendszeréhez.